СУПРУГА МИЛЕНКА СЕБИЋА, АЛИНА: "Нисам гледала пренос и још нисам свесна успеха"

С.БАЈИЋ

02. 08. 2021. у 15:33

- КАДА је комшиница јутрос позвонила на врата и пре него што је уз осмех изговорила честитке, знала сам да је Миленко освојио медаљу - то истиче Алина Себић, супруга и тренер нашег стрелца Миленка Себића, репрезентативца Србије из редова стрељачке дружине „Нови Сад 1790“, који се у драматичном финалу са погођена 448,2 круга малокалибарском пушком у троставу, окитио олимпијском бронзом у Токију.

СУПРУГА МИЛЕНКА СЕБИЋА, АЛИНА: Нисам гледала пренос и још нисам свесна успеха

Фото: Инстаграм/sebicmilenko, РТС принтскрин

Алина, иначе Рускиња, која са Миленком има трогодишњу ћерку  Александру,  наглашава да преносе са финала стрелаца по правилу не гледа, осим ако није директно на такмичењу. Овај пут је посебно избегла директно укључење, намерена да касније, на миру и аналитички прегледа комплетан наступ њеног изабраника.

- Нисам смела да гледам и још нисам погледала снимак. Још увек имам јаке емоције и само сам видела детаљ у којем се борио и са шестог пласирао на треће место. Најважније је да је издржао. Заслужио је то. Нисмо се још чули, текла је церемонија уручења медаља па прес конференција… јавиће се, чим прођу сва честитања од колега, спотиста…

Алина не крије да је после вести о Миленковој олимпијској медаљи још увек под стресом, али једнако тако истиче да је била уверена у његов успех на највећој планетарној смотри спортиста.

- Кажем, емоције се не стишавају. Знала сам да ће освојити медаљу. Једноставно, осећала сам то. Ако одради своје, успех је ту. Јер, био је спреман „100 одсто“. Све смо дали од себе, све што смо могли. Целе сезоне је био сјајан, бележио врхунске резултате, на Европском шампионату два пута у финалу а за медаљу су фалиле нијансе. Порадио је на себи тамо где је било најпотребније и фантастично завршио. Ја, некако, још не верујем у све то, као да нисам свесна. Миленко се у среду враћа у Београд а већ у петак породично путујемо у Русију, код мојих родитеља у Хабаровск, град на далеком истоку у близини границе са Кином – испричала је у даху Алина.

МАРКОВИЋ: Заслужио медаљу

ДРАГАН Марковић, директор стрељачке дружине „Нови Сад 1790“ и спортски директор Стрељачког савеза Србије, нетремице је гледао пренос после којег није крио, како истиче, апсолутно одушевљење успехом Миленка Себића.

- Прижељкивали смо две медаље у Токију и посебно ми је драго због успеха Себића, који је већ две године у врхунској форми и што је успео да освоји најважније одличје. Он је то заслужио посвећеношћу, пожртвовањем, радом уз подршку његове супруге Алине са дипломом Факултета физичке културе у Русији која је изузетан стручњак. У драматичном финалу, после основног дела одрађеног без грешке, био је сјајан у клечећем и лежећем ставу а затим је дошао на стојећи, у којем је по правилу беспрекоран. Било је и спортске среће, ривали су грешили, али је својом заслугом и савршеном прецизношћу добро пуцао и са шесте позиције стигао до медаље - рекао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)