КЛАДИМ СЕ, ОСВОЈИЋЕМО МЕДАЉУ 2024.: Нина Стојановић једва чека Игре у Паризу

С. О.

01. 08. 2021. у 20:06

НИНА Радовановић није успела да стигне до медаље на Олимпијсим играма у Токију, али ће то сигурно урадити у - Паризу 2024.

КЛАДИМ СЕ, ОСВОЈИЋЕМО МЕДАЉУ 2024.: Нина Стојановић једва чека Игре у Паризу

ФОТО: ЕПА

То је порука наше најбоље боксерке, и једине на ОИ у Јапану, која је после две фантастичне победе на старту, заустављена у четвртфиналу олимпијског турнира од Хуанх Хсио-Вен из Кинеског Тајпеха, актуелне светске шампионке, одлуком судија 0:5, само на корак до сигурне бронзане медаље.

Нина се храбро борила против ривалке која је за главу виша. То Српкињу, међутим, није обесхрабривало, смело је јуришала на Хуанх, која је вешто користила много дуже руке и по мишљењу судија задавала чистије ударце. Али, ни наша боксерка није остајала дужна, нападала је са свих страна противницу, храбро улазила у клинч, покушавала крошеима у тело, понекад је успевала да погоди ривалку и у главу, која је честим гурањем и држањем покушавала да заустави Радовановићеву.

И на крају, Нина је оставила "срце у рингу" и уздигнутих руку и главе, упркос поразу, напустила олимпијски ринг, поручујући да ће Србија освојити медаљу у женском боксу на ОИ 2024. у Паризу.

- Ово је прва противница која је толико радикално виша од мене. Покушавала сам да наметнем свој ритам, али много ме је опструисала својим наслањањем, гурањем и држањем. То ми је одузело много енергије кад изађем из клинча, да наставим одмах агресивно - рекла је Радовановићева, а преноси Олимпијски комитет Србије. - Мислим да је само ствар рутине, да ми треба још два, три меча овог типа, да бих нашла начин борбе за високе противнице.

МЕЧ У ДЕСЕТ РУНДИ СИГУРНО МОЈ

НИНА се ниједног тренутка није уплашила дуела са много вишом ривалком, актуелном светском шампионком. Напротив.

- Није ме угрозила физички, да смо боксовале оно што је мени познатије - десет рунди, сигурно би био мој меч. Потребна је нека врста адаптације на целу причу. Дала сам свој максимум сигурно, нисам се штедела, оставила сам срце у рингу. Очигледно треба још мало искуства, ипак смо ми млади у овом олимпијском боксу - каже Нина.

Радовановићева је задовољна наступом у Токију, додајући да је и сам долазак и наступ на Играма привилегија.

- Самим тим што сам стигла до четвртфинала, говори да ја могу, да не кажем да се кладим, али да обећам да ће Србија имати олимпијску медаљу у женском боксу на наредним Олимпијским играма. Више пута сам напомињала у медијима да је пик моје форме та 2024. у Паризу, али да ми је ово сјајна увертира. Супер је то што сам све ово осетила, сада знам на чему бих требало да радим, тако да ће то онда бити све бриљантно - смело је закључила наша сјајна хероина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)