КАЈАКАШИЦА МИЛИЦА НОВАКОВИЋ: Освојене медаље наших спортиста су за нас огроман подстрекм једва чекам да почне такмичење

Танјуг

01. 08. 2021. у 15:28

СРПСКА какајашица Милица Новаковић каже да једва чека наступ на Олимпијским играма у Токију.

КАЈАКАШИЦА МИЛИЦА НОВАКОВИЋ: Освојене медаље наших спортиста су за нас огроман подстрекм једва чекам да почне такмичење

Фото: Кајакашки савез

Такмичење у кајаку спринт у Токију почиње сутра.

- Жељно ишчекујемо почетак наших трка и могу слободно да кажем то у име целе кајакашке експедиције да се надамо што бољем успеху и добром наступу - рекла је Новаковић за сајт ОКС.

Искусна такмичарка оценила је и регатни центар на којем ће се одржати такмичења на Олимпијским играма.

- Објекти где се одржава такмичење су изванредни и одлично организовани. Све је на једном месту, не трошимо много времена на транспорт до стазе, аутобуси су чести, па је самим тим све олакшано. Једино што бих издвојила јесте да природни услови нама спринт кајакашима на мирним водама баш и не иду на руку, јер весламо практично на мору које је преграђено великим бетонским зидом - истиче наша кајакашица и додаје:

- Међутим, тај зид ипак не може да заштити стазу кад крене да дува јак ветар са мора и због тога је доста немирна стаза. Али оно што је важно то је да су свима услови једнаки и нико није поштеђен тога, тако да се морамо прилагодити свему и бити у стању да дамо свој максимум у каквим год условима да наступамо.

Милица наглашава и да је важан део припрема за такмичење и атмосфера у српској делегацији.

- Освојене медаље су за нас огроман подстрек, мислим да то мотивише читав тим Србије, којег смо сви део и иако смо из индивидуалних спортова, на такмичењу као што су Олимпијске игре, сви смо део исте екипе и мени лично веома значе освојене медаље наших такмичара, као и добри наступи - закључила је Новаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)