ОЛИМПИЈСКА ШАМПИОНКА БЕСНА: "Нисмо сви једнаки, Американци имају све за себе, а нас 130 баца у једном кругу"

Novosti online

31. 07. 2021. у 11:15

АКТУЕЛНА олимпијска шампионка у бацању диска, Хрватица Сандра Перковић, пласирала се са лакоћом у финале, али је имала шта да поручи организаторима атлетског такмичења у Токију.

ОЛИМПИЈСКА ШАМПИОНКА БЕСНА: Нисмо сви једнаки, Американци имају све за себе, а нас 130 баца у једном кругу

FOTO: AP

- Имамо ужасне услове овде. Стадион за тренинге има само један круг за кладиво и диск, а овде су 32 дискашице, исто толико дискаша, па исто толико људи у кладиву, значи укупно око 130 бацача користи само један круг! А још понекад у наше термине убаце и копље -  открила је она. 

У таквим условима је јако тешко припремити се, једноставно нема довољно простора и времена за тренинг. 

- Последњи тренинг пре квалификација сам почела у 9.30, још смо пожурили да бисмо дошли што раније, и бацала сам до 11.47, дакле два сата и 17 минута. И у том сам времену успјела бацити само седам хитаца, с тиме да сам бацала три серије по два хица и за седми сам се угурала", открила је она и рекла да је баш због недостатка тренинга бацала три серије квалификација, иако је одмах пребацила норму. 

Ипак, није за све ситуација иста, пошто је некима све дозвољено.

- А да би ствар била још гора, сви овде у Олимпијском селу имамо забрану кретања, свако јутро тестирања на Ковид и још 101 ствар, али зато Американци имају свој стадион на који могу да одлазе и до ког имају службени превоз. Тако да лепо могу да иду на тренинге, да у миру бацају колико год желе, без стреса, и МОК им то допушта. А колико знам, у олимпијском духу је да смо сви смештени у истом селу, да сви једемо исту храну, да се сви боримо на истом борилишту - закључила је љутита Сандра Перковић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)