ХРВАТСКА ОЛИМПИЈКА КОЈА ЈЕ ВЕЛИЧАЛА "ОЛУЈУ: Волим и поштујем Србију, али...

Novosti online

30. 07. 2021. у 22:51

Хрватска теквондоисткиња Матеа Јелић, која је после освајања злата на Олимпијским играма дала скандалозну изјаву звеану за "олују", поново је за медије у домовини говорила колико јој значи акција у којој је 1995. године протерано 250.000 Срба из Крајине.

ХРВАТСКА ОЛИМПИЈКА КОЈА ЈЕ ВЕЛИЧАЛА ОЛУЈУ: Волим и поштујем Србију, али...

ФОТО: Инстаграм/матеајелиц

После злата у Токију пожелела је да јосе дочек у родном Книну споји са прославом "олује", и то само неколико дана након што се фотографисала са Новаком Ђоковићем. Жеља јој се испунила, а Матеа је поручила:

- Ја волим своју домовину, а за Олују осећам велику љубав као и према својој земљи. Мој тата је био у рату и мени је драго када видим наше војнике, односно да имамо ту снагу. Нисам ништа хтела да окренем на мржњу. Знам ко сам и одакле сам и није ме тога срам.

Матеа је својевремено становала и код Милиће Мандић, што додатно баца срамоту на њену изјаву. Мада Хрватица истиче да поштује Србију.

- Медији су извукли неку моју реченицу, а све што ја осећам према њима је поштовање. Уосталом, ја сам у Србији била пуно пута, а чак сам и накратко живела код Милице Мандић. А она је невероватна особа, тако је позитивна и драга, обожавам њен осмех.

Откила је и како се упознала са Новаком Ђоковићем.

-  Браћа Синковић су седела с Ђоковићем, а ја сам баш тај дан освојила злато па су ме позвали ка њима за сто. Причала сам нормално с Ђоковићем, толико је скроман и добар, Синковићи такође. Баш сам захвална што сам имала прилику да их упознам. То су прави шампиони - рекла је Матеа, а преносе хрватски медији.

(Телеграф) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)