РЕАЛ ДОБИО УЕФУ НА СУДУ: Неће више моћи да нам прете, не одустајемо од Суперлиге Европе!

Novosti online

30. 07. 2021. у 19:32

Реал Мадрид саопштио да је добио европску "Кућу фудбала" на суду и да УЕФА више неће моћи да му прети.

РЕАЛ ДОБИО УЕФУ НА СУДУ: Неће више моћи да нам прете, не одустајемо од Суперлиге Европе!

FOTO: Tviter/TSLComms

УЕФА је добила рат, али Реал Мадрид и још три бунтовна клуба добили су једну битку и не одустају од тог "фронта" за Суперлигу Европе. Иако је њихов пројекат унапред пропао, они тврде да није тако!

- Реал, Јувентус и Барселона изражавају задовољство зато што је суд усвојио одлуку и наложио УЕФА да повуче, и то одмах, све казне усмерене против клубова оснивача Суперлиге. Издато је и упозорење да непоступање по овој одлуци може да доведе до финансијске казне и кривичне одговорности. Овај случај бићег анализиран на Суду правде Европске уније у Стразбуру, који ће размотрити монополску позицију коју УЕФА држи над европским фудбалом, саопштио је мадридски великан.

Задовољно констатујући да УЕФА овим поводом не може да их кажњава, у Реалу су поручили да је суд још једном показао да подржава позицију промотера Суперлиге, а да истовремено поништава жалбе европске "Куће фудбала".

Реал је саопштио да има дужност да представи јавности све изазове са којима се фудбал суочава.

- УЕФА је заузела позицију искључивог регулатора и јединог власника и менаџера европских фудбалских такмичења. Та монополска позиција у конфликту интереса озбиљно штети фудбалу, поручио је клуб.

У Реалу су задовољни јер, како су навели, више неће бити под константним претњама УЕФА.

- Остајемо привржени развијању пројекта Суперлиге Европе на конструктиван начин, узимајући у обзир навијаче, играче, тренере, клубове, лиге и националне и међународне асоцијације и федерације. Свесни смо да су то елементи нашег предлога који морају бити опет размотрени и наравно, поправљени кроз дијалог и договор. Наставићемо да верујемо у успех пројекта који ће увек поштовати правила Европске уније, наведено је у саопштењу.

(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)