ШОК - НА САМОМ СТАРТУ ПРВЕНСТВА: Клуб иступио из Прве лиге Србије - сви играчи их напустили, доживели финансијски крах

Новости

30. 07. 2021. у 16:32

ПО завршетку прошле сезоне почели су да испливавају проблеми, пре свега финансијске природе.

ШОК - НА САМОМ СТАРТУ ПРВЕНСТВА: Клуб иступио из Прве лиге Србије - сви играчи их напустили, доживели финансијски крах

Фото: Јутјуб принтскрин/Prva liga Srbije

Кабел је дефинитивно одустао од играња у Првој лиги следеће сезоне, само недељу дана пре старта новог шампионата.

Наиме, Кабел је остао без комплетног играчког и стручног кадра, а сви преостали играчи и тренери узели су папире и слободни су у избору нове средине. Клуб дуге традиције у протекле три сезоне бележио је најбоље резултате у својој историји, почев од освојене титуле у Српској лиги, па све до трећег места у прошлој сезони Прве лиге, пише "Максбет спорт".

По завршетку сезоне почели су да испливавају проблеми, пре свега финансијске природе. Јавност је почела да сазнаје и детаље о неисплаћеним зарадама играчима. Све гласније говорило се да ће Кабел уступити место у Првој лиги неком од заинтересованих клубова. Помињан је нови српсколигаш Текстилац, чак су вођени и разговори, али се председник Слободан Милутиновић у последњем тренутку предомислио и покушао да пронађе повољније решење како би клуб остао међу прволигашима.

Потом је изгледало да се ствари доводе у ред. Касно у односу на све остале, али се ипак кренуло са припремама. Све је то било кратког даха. Стало се после четири одрађена тренинга. Дошао је дефинитиван крај и Кабел сигурно неће играти у Првој лиги.

– До последњег тренутка смо веровали да ће се наћи решење и остало је на окупу седам, осам играча. С обзиром да су се у Кабелу лепо афирмисали уверен сам да неће имати проблема у проналажењу нове средине. Већина њих је ту две, две и по године, ту пре свега мислим на Караћа и капитена Петровића са најдужим стажом. Сви који су својевремено дошли, расли су са клубом и остварили трансфере у наше реномиране клубове Супер и Прве лиге. Кад то кажем мислим на Кочовића, Бихорца, Вуклиша, Бјековића, Деветака, Којичића, Јеличића – рекао је тренер Зоран Васиљевић и додао да су свуда били радо виђен гост, због начина презентовања фудбала и односа према противнику.

Познати стручњак је под уговором са Војводином још годину дана, баш као и његов помоћник Мирослав Смајић. Председник Слободан Милутиновић је клуб преузео кад су играли у четвртом рангу. Очигледно да више није могао финансијски да испрати велика дуговања и расходе. Без стадиона, велики издаци и трошкови само су убрзали неминован крај.

Што се играча тиче, тј. оних који су до задњег дана били у Кабелу, они увелико добијају понуде, не само од прволигаша, него и од клубова из елитног ранга. А, ко ће уместо Кабела играти Прву лигу, одлука ће пасти у најскорије време, јер старт сезоне је заказан за 7. август. Помињу се Слога из Пожеге и Раднички из Пирота, а која ће коначна одлука бити, остаје нам да видимо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)