БАСКЕТАШИ ПО ПОВРАТКУ У БЕОГРАД: Медаља је велики успех, остаје жал за златом

Новости онлине

30. 07. 2021. у 12:56

СРПСКИ репрезентативци у баскету три на три вратили су се у Београд и констатовали да је бронзана олимпијска медаља велики успех, али да остаје жал за златном.

БАСКЕТАШИ ПО ПОВРАТКУ У БЕОГРАД: Медаља је велики успех, остаје жал за златом

Фото: Facebook

"Отишли смо са циљем да узмемо злато. Отворили смо сјајно, подизали форму, а полуфинале изгубили на начин на који нисмо никад у животу. Нисам могао да спавам у авиону па сам размишљао о томе шта се десио. И, нисам могао да нађем објашњење. На крају смо смогли снаге да освојимо бронзану медаљу, што је свакако велики успех", рекао је Дејан Мајсторовић на конференцији за новинаре по повратку у Београду.

Михајло Васић је захвалио на подршци, уз речи да је она много значила репрезентацији у баскету три на три.

"Полуфинале је, свој четворици, једна од пет најгоре одиграних утакмица у каријери. Ништа није функционисало, офанзивно и дефанзивно. После тога смо се скупили, показали карактер и истрајност у борби за треће место. Маштао сам као мали о медаљи, мислио сам да је то тешко оствариво, али се на крају ипак остварило", казао је Васић.

Александар Ратков је додао да је задовољан бронзаном медаљом.

"Утисци су одлични, задовољан сам бронзаном медаљом. Направили смо велику ствар. Нисмо ни свесни. Финале смо сви циљали, то квари целокупну слику. Надам се да смо обрадовали људе, да смо подстакли неке нове шампионе, да нас за коју годину замене на овом месту", навео је Ратков.

Селектор Горан Војкић је такође рекао да је медаља велики успех.

"Медаља као медаља је велику успех. Али, остаје велика жал. Заслужили смо да играмо бар финале. Једна лоша утакмица нас је делила од тога", рекао је селектор баскеташа.

Новинари су селектора питали да ли је Душан Домовић Булут завршио репрезентативну каријеру.

"Чињеница је да је затворио циклус. Учествовао је од првог такмичења. Видећемо, зависи. Има 35 година, у октобру ће напунити 36. Мислим да неће одустати од баскта, али видећемо у каквој ће бити форми за предстојећа такмичења", рекао је Војкић о Булуту, који се није вратио са тимом у Београд, пошто је отишао у САД.

Баскеташи Србије су остварили све победе у групној фази, али су потом изненађујуће поражени од Русије у полуфиналу. После тога су смогли снаге и победили Белгију у мечу за треће место.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)