ПОСЛЕ НЕУСПЕХА: Аруновићева проживљава тешке моменте, проткане поносом

Новости

30. 07. 2021. у 11:19

ЗОРАНА Аруновић јутрос није успела да се пласира у финале дисциплине малокалибарски пиштољ 25 метара, где је са резултатом од 584 кругова завршила на деветом месту у квалификацијама, док се првих осам пласирало у завршницу турнира.

ПОСЛЕ НЕУСПЕХА: Аруновићева проживљава тешке моменте, проткане поносом

Фото: Танјуг/АП

Селекторка репрезентације Србије у стрељаштву за дисциплину пиштољ Јелена Аруновић изјавила је данас да она и њена сестра Зорана, која није успела да се пласирала у финале на Олимпијским играма у Токију, проживљавају тешке моменте, али да су они ипак "проткани поносом".

"Када је завршила квалификације била сам уверена да ће обезбедити место међу осам најбољих, јер до сада је резултат од 584 круга увек био довољан за олимпијско финале. Медјутим, овај пут није било тако", рекла је Јелена Аруновић за сајт Стрељачког савеза Србије.

Како је оценила, Зорани спортска срећа није била наклоњена ни на једном од наступа у Токију и додала да су је нијансе делиле од појединачних финала ваздушним и малокалибарским пиштољем, као и од медаље у миксу са Дамиром Микецом.

"Квалификације малокалибарским пиштољем је маестрално почела и сјајан резултат остварила у прецизној паљби, која је Зорани доминантнија у односу на брзу. На крају је постигла укупан резултат који би био довољан за финале да просечан ниво остварења свих учесница није био овако висок", истакла је Аруновић.

Старија сестра Аруновић рекла је да и она и Зорана пролазе кроз тешке моменте, јер су "нису штеделе" на припремама за ОИ.

"Са те стране ово је тежак моменат за нас обе, јер калкулација није било. С друге стране, лично, имам осећај поноса. Није прошла до финала и освојила медаљу, али пружила је све што је могла. Када немаш шта себи да замериш онда је све лакше да се превазиђе, али сада је заиста тешко, а тај осећај ће сигурно још да потраје", додала је Јелена Аруновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)