ДРАГАН ЈОВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Некад подвикнем, па се извињавам

Ђ. С.

30. 07. 2021. у 08:30

МИЛИЦУ је продорним гласом подигао у преломном тренутку, Тијану је спречио да потоне после пораза у првој рунди и у великој мери им помогао да дођу до два одличја на ОИ у Токију.

ДРАГАН ЈОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Некад подвикнем, па се извињавам

ФОТО: ЕПА

Драган Јовић, тренер, педагог српских теквондистикиња, открио је два можда и пресудна детаља у борбама наших девојака на путу до злата и сребра у Јапану.

- Са Тијаном сам причао и у Београду да ако се деси репесаж не пада у депресију, већ да се одмори мало, да окренемо други лист, јер морамо да освојимо ту бронзану медаљу која је врло важна, као и друге две - каже популарни Гале, за "Новости", описујући шта се са Тијаном Богдановић дешавало после пораза од Шпанкиње Андријане у првој борби.

Затим је у репесажу уследила борба са Кинескињом Ву, двоструком олимпијском шампионком.

- Тијана је победила Ву у Рију у четвртинфалу и спречила је да дође до трећег олимпијског злата. Она је затим престала да се бори, али се вратила за Токио, била друга на СП и Гран прију, дошла да се бори за треће злато и звање најбоље у историји. Ипак, нашли смо начин да је победи, касније и Јапанку и освоји бронзу - поносно говори Јовић.

Што се Милице тиче, њој је кључна тачка била преокрет против Пољакиње Коваљчук, после Јовићеве интервенције.

- Тражила је да је одморим, ја нисам хтео, јер је требало још 15 секунди борбе, па да правимо паузу. Можда је изгледало мало и ружно и непримерено, али морао сам на свој начин да је повратим, гласом и децибелима, на начин који једино може да "пије воду". Извињавао сам се касније због тога, али је она рекла да јој је то било потребно и на крају се испоставило као пресудно, баш тај тренутак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)