НОВАК ИМАО ПОРУКУ ЗА СВЕ - МОЛИМ ВАС ДА НЕ ПРИЧАМО О МЕДАЉАМА: Ђоковић пун сампоуздања дочекује полуфинала на ОИ

Novosti online

29. 07. 2021. у 16:34 >> 16:50

НОВАК Ђоковић се сутра бора за два финала на Олимпијским играма у Токију. Њега очекују мечеви у сингл и дубл конкуренцији. Ипак, најбољи тенисер света истиче да не размишља о медаљама, већ само да буде фокусиран на наредни дуел.

НОВАК ИМАО ПОРУКУ ЗА СВЕ - МОЛИМ ВАС ДА НЕ ПРИЧАМО О МЕДАЉАМА: Ђоковић пун сампоуздања дочекује полуфинала на ОИ

FOTO: AP/Tanjug

Најпре ће одмерити снаге са Александром Зверевом. Потом ће заједно са Нином Стојановић у миксу одмерити снаге са Русима Асланом Карацевим и Еленом Веснином.

Ђоковић је у изјави за "РТС" истакао да није уморан и да су му ове победе додатно улиле самопоуздање.

- Нисам се превише уморио, добар резултат и у синглу и у миксу, све иде у одличном правцу, знам да смо у завршници, молим вас да не причамо о медаљама, идемо само корак по корак - рекао је Ђоковић, а потом се осврнуо на меч са немачким тенисером.

Светски број један не жели да прича о медаљама.

- Заправо смо већ у завршници турнира, али молим вас да не причамо о медаљама, већ да се концентришемо на оно на терену.

- Ово ће бити највећи изазов на досадашњем турниру, он сервира прилично јако, без проблема је дошао до полуфинала, али са овим наступом сам улио себи још самопоуздања. Кључ ће бити да неутралишем његов сервис, спремићу се, знам шта ме очекује, познајем га јако добро, идемо на победу - закључио је Новак Ђоковић.

Огласила се и Нина Стојановић, која није могла да сакрије одушевљење што дели терен са неким као што је Новак Ђоковић.

- Невероватан је осећај, стварно је лепо играти са Новаком. Покушавам да уживам сваки минут с њим на терену и он ми помаже самим тим што је на терену. Уздиже ме и даје ми савете и међусобно имамо добру комуникацију на терену и данас је било још боље него јуче. Не размишљамо о медаљи превише, гледам на сваки меч као нешто посебно, само да размишљамо о игри - рекла је Нина Стојановић.

ТАНДЕМ Нина Стојановић и Новак Ђоковић/FOTO: AP/Tanjug

Подсетимо, Ђоковић против Зверева игра други меч на централном терену, не пре 9.30, док  меч у микс дублу почиње око 12 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)