НОВАК ЂОКОВИЋ: Ако желиш да будеш најбољи мораш да научиш да се носиш са притиском

Novosti online

28. 07. 2021. у 17:27

ДОСТА се говори о повлачењу легендарне гимнастичарке Симон Бјалс са Олимпијских игара, мислило се да је у питању повреда, а чини се да су посреди ментални проблеми.

НОВАК ЂОКОВИЋ: Ако желиш да будеш најбољи мораш да научиш да се носиш са притиском

Фото: АП

Притисак је савладао Американку, а Новак Ђоковић је после победе на Алехандром Давидовичем Фокином замољен да прокоментарише утицај спорта на психу. 

- Притисак је привилегија. Без притиска не би било професионалног спорта. Ако желиш да будеш најбољи, боље ти је да почнеш да учиш како да се носиш са притиском. И како да издржиш тешке моменте, рекао је Ђоковић. 

Недавно је Новак разговарао са одбојкашицама Турске управо о том проблему и психолошком приступу спорту. Од почетка Олимпијских игара доступан је свим нашим спортистима. 

- Успео сам да развијем механизам уз помоћ ког се борим против све те буке и на терену и ван терена. Борим се против тога тако да ми то не ремети концентрацију. Имам осећај да поседујем довољно искуства, да знам себе и знам како треба да изађем на терен и да играм свој најбољи тенис. Нико се не рађа са таквим способностима. Све то дође с временом, рекао је Ђоковић

И сам Ђоковић је стигао у Токио после јако тешког Рија 2016. када је изгубио у првом колу од Хуана Мартина дел Потра.

- Тај пораз у Рију је био веома тежак за мене. Дошао сам тамо као велики фаворит, добио четири од последњих пет гренд слемова, био први на свету, тако да знам тај осећај. Слично се и сада осећам, али поседујем много више искуства као играч. Знам шта треба да урадим у глави. Како да се понашам и на терену и ван њега како бих био најбоља могућа верзија себе, рекао је Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)