КАТАИ УВЕРЕН ДА ћЕ КАИРАТ ПАСТИ: "Без срљања, бољи смо"

З. ЋОРОВИЋ

27. 07. 2021. у 08:00

ИМА Звезда довољно својих проблема да би је занимали и ривалови, али никако не може да се занемари чињеница да је Каират дошао у Београд знатно ослабљен за сутрашњи (20.30) реванш на "Маракани", у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

КАТАИ УВЕРЕН ДА ћЕ КАИРАТ ПАСТИ:  Без срљања, бољи смо

Foto AP


Гости из Алматија браниће тријумф од 2:1 из првог меча сигурно без тројке која није ни допутовала са екипом. То су бивши партизановац и стрелац другог поготка Маки Бањак, први голман Стас Покатилов, као и наш интернационалац Небојша Косовић. Бањак и Покатилов су остали код куће јер су добили корону, док је Косовић повређен. Такође, јуче су се појавиле информације да су ковидом такође заражени Канте и Албикин, што није потврђено, тако да ће тренер Кирил Кекер моћи да рачуна на њих. Од раније, ван строја је повређени капитен Сујумбајев.

Колико год да су гости ослабљени, Звезди то не значи ништа посебно. Станковићева екипа је много квалитетнија, боља, и три пута скупља од најјаче Каиратове, само што то није показала у првој утакмици. Нападач црвено-белих Алекандар Катаи је уверен да ће сутра увече минус бити надокнађен и да ће Звезда изборити пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

- Сматрам да имамо квалитет да прођемо Каират и да ћемо то показати - истакао је Катаи.

- Реч је о доброј екипи, али сви успеси које смо постизали претходних година говоре у прилог томе да је Црвена звезда способна да се такмичи са најбољим тимовима у Европи. Наравно, мораћемо и на терену да покажемо да смо бољи од Казахстанаца.

Јасно је и Магику да Звезда на старту нове сезоне није ни налик оној моћној из прошле, која је могла и са Миланом да се носи равноправно.

- Још увек нисмо у правој форми која се од нас очекује, али верујем да нам фали само мало да је достигнемо. Треба добро да уђемо у меч са Каиратом и ако се наметнемо од старта, верујем да неће бити проблема. Уосталом, није ни важно на који начин ћемо изборити пласман у наредну рунду квалификација за Лигу шампиона. Нећемо срљати, то је сигурно, али је можда баш ова утакмица тренутак од кога ћемо пуном снагом кренути у нове победе - сматра Катаи.

Прво теже искушење је на плећима Дејана Станковича и његових изабраника. Уколико са два гола разлике не победе слабијег од себе, не заслужују ни да размишљају о највећој фудбалској награди - новој Лиги шампиона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)