СЕНЗАЦИЈА У ТОКИЈУ О КОЈОЈ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Пливач из Туниса засенио свет, за њега нико није чуо, а сад је освојио злато на ОИ

Novosti online

25. 07. 2021. у 16:41

ОЛИМПИЈСКЕ игре се полако захуктавају, а име Ахмед Хафнауи морате да запамтиме.

СЕНЗАЦИЈА У ТОКИЈУ О КОЈОЈ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Пливач из Туниса засенио свет, за њега нико није чуо, а сад је освојио злато на ОИ

FOTO: AP/Tanjug

Овај пливач из Туниса је направио велику сензацију. Наиме, овог 18-годишњака нико није очекивао у финалу трке на 400 метара слободним стилом, али он је успео некако да се угура као осми у борбу за медаље.

Није се само задовољио тиме што је доспео до финала, већ је успео да освојио злато са временом 3:43,26 ! Победио је фаворизоване Аустралијанце и Американце, а када се трка завршила није могао да верује колики успех је направио.

- Када сам пипнуо базен и видео да сам први био сам тако изненађен! Када сам ушао у воду нисам мислио на време, само на медаљу - рекао је после трке Хафнауи.

Иза њега је завршио Аустралијанац Џек Меклофлин, а Америка је морала да се задовољи бронзом Кјерана Смита. Када су Смита питали шта зна о победнику трке, искрено је рекао:

- Апсолутно ништа!

Он је други пливач из Туниса са олимпијском медаљом после Оуса Мелулија који има три олимпијске медаље, од чега једно злато. После свега, дошле су сузе!

- Плакао сам када сам видео заставу моје земље и чуо химну у позадини! Тако сам поносан, због свих нас из Туниса - рекао је он. 

Хафнауи је пливањем почео да се бави са шест година, а до сада је од великих такмичења само био осми на Олимпијским играма младих 2018. године. 

Ово није крај за њега, јер се такмичи и на 800 метара, а остаје да се види да ли ту може да изненади.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)