"РОДИТЕЉИ НИСУ ИМАЛИ ПАРА ДА МИ ПЛАТЕ КОШАРКУ": Душан Домовић Булут открио како је завршио на баскету

Новости онлине

24. 07. 2021. у 18:51

Душан Домовић Булут је најбољи баскеташ на свету, а самим тим и Србија чији је предводник је главни фаворит за злато на Олимпијским играма у Токију где се баскет три на три игра први пут у историји.

РОДИТЕЉИ НИСУ ИМАЛИ ПАРА ДА МИ ПЛАТЕ КОШАРКУ: Душан Домовић Булут открио како је завршио на баскету

Фото: Приватна архива

Булут, познатији под надимком "Буллутпрооф", атрактиван је за ауторе званичног сајта Олимпијских игара који су се подсетили интервјуа вођеног у октобру 2020. који су радили са њим. Душан је још тада говорио о одрастању на улицама Новог Сада, на Лиману, које су га учиниле оним што је данас.

- Одрастање је било тешко за мене, али и забавно јер можеш да радиш много тога и прођеш некажњено у време када се Југославија распадала. Све је било добро јер сам имао пуно другара. У сваком блоку је био терен за кошарку, а ти терени су били прављени за дружење. Обично би смо играли кошарку, некада и жмурке, фудбал... Дружили смо се и забављали, било је то нормално детињство - истакао је Булут.

У шестом разреду основне школе знао је да жели да постане професионални кошаркаш. Тада се и преселио са једног краја Лимана на други и променио школу у којој је почео да игра кошарку.

- Кликнуло ми је у глави да хоћу да будем кошаркаш. А тада сам као и сваки други дечак само желео да играм у НБА лиги и због тога сам се посветио кошарци - каже Булут.

Ипак, родитељи нису имали пара да му плаћају тренинге, па је током лета играо кошарку напољу. Када би захладило од новембра до фебруара скупили би му некако за играње у дворани, да се не би смрзавао, али је већ тада било јасно да га баскет више занима.

- Увек је било лепше напољу са другарима, па сам често намерно пропуштао кошаркашке тренинге да бих играо три на три напољу. Мислим да сам се зато развио у баскету више, јер је много забавнији и пружа ти слободу. Нисам имао проблеме са тренинзима, само сам зграбио лопту и бацао на кош - присетио се Булут.

Аутори га подсећају и да са Србијом никада до сада није изгубио меч у Јапану, а Душан каже да се нада продужењу победничког низа.

- Када сам чуо да су Олимпијске игре у Токију био сам у фазону "идемо тамо". За мене је Јапан сјајна земља, тотално другачија од свих у којима смо били, од хране, преко културе, увек је забавно. Надам се да смо понели са нама "магију" и да ћемо вратити златну медаљу тамо где припада, у земљу кошарке - поручио је Душан Домовић Булут.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)