ВОЈВОДИНА У ПРОБЛЕМУ: Своје мечеве играће у Хумској?

Novosti online

24. 07. 2021. у 13:05

ФУДБАЛСКИ клуб Војводина увелико ради на реконструкцији „Карађорђа“ и тим поводом данас је одржана конференција на којој је говорио директор стадиона Драгомир Тановић.

ВОЈВОДИНА У ПРОБЛЕМУ: Своје мечеве играће у Хумској?

ФОТО: ФК Војводина

– Фудбалски клуб Војводина у последњих месец дана кренуо је у озбиљно реновирање стадиона. Нарочито се то односи на организације европских утакмица. УЕФА због пандемије корона вируса инсистира на рестриктивним мерама, када су у питању и уласци и изласци и само присуство на стадионима. У складу са тим, ми смо предузели све потребне мере. Прилагодили смо и реновирали улаз за резервне играче, који ће сада моћи несметано да улазе и излазе са западне трибине. Потом тоалете на западној и јужној трибини, а уз то, за наше првенство смо на време инсталирали све што је потребно за имплементацију ВАР система, који се примењује од ове сезоне. Све је подигнуто на један виши ниво и надамо се да ће убудуће све бити додатно боље и још квалитетније – рекао је директор стадиона Драгомир Тановић.

ФОТО: ФК Војводина

Он је потом разјаснио како УЕФА додељује лиценце уз напомену да је „Карађорђе“ сада у трећој категорији стадиона.

– Наш стадион је лиценциран у трећој категорији, што значи да можемо да организујемо још реванш меч са Паневежисом. Већ у следећем колу бојим се да нећемо бити у могућности да играмо на нашем стадиону. За то је потребна лиценца друге категорије, која за почетак подразумева „чешљеве“ на улазу, ротирајући метални улази на стадиону са мерењима. Нажалост, уколико прођемо Паневежис, у наредној рунди играћемо вероватно ван „Карађорђа“, а алтернатива је стадион Партизана – нагласио је Тановић.

ФОТО: ФК Војводина

Позитивна вест јесте да ће комплетна реконструкција стадиона почети крајем првог дела сезоне, у децембру, али да то неће утицати на организацију утакмица почевши од јануара 2022. године.

– Прошле године у фебруару требало је почнемо комплетну реконструкцију стадиона, али је пандемија утицала и пореметила све планове. Према мојим сазнањима, у децембру би требало да почнемо са реновирањем. Оно подразумева радове по сегментима, како бисмо ми током реновирања и даље могли да организујемо утакмице на „Карађорђу“. Пројекат је прошао све потребне инспенкцијске надзоре, средства су обезбеђена и не одустајемо од тога да наставимо да играмо на нашем стадиону – закључио је Драгомир Тановић.

ФОТО: ФК Војводина

Tekst potpisa

Војводина ће, по први пут од избијања пандемије, играти такмичарски меч пред својим навијачима у четвртак од 20 сати, када на „Карађорђу“ гостује литвански Паневежис. У првом мечу „стара дама“ је славила резултатом 1:0.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)