СРПСКИ СПОРТИСТИ КРЕЋУ У ПОХОД НА МЕДАЉЕ НА ОИ: Првог дана игра Ђоковић, баскеташи, такмиче се веслачи, стрелци...

Novosti online

23. 07. 2021. у 19:03

ОЛИМПИЈСКЕ игре, 32. по реду су свечано отворене, а већ првог дана (нека такмичења већ почела) бројни наши спортисти ће се наћи на позориници.

СРПСКИ СПОРТИСТИ КРЕЋУ У ПОХОД НА МЕДАЉЕ НА ОИ: Првог дана игра Ђоковић, баскеташи, такмиче се веслачи, стрелци...

Фото: АП

Комплетна сатница наступа српских спортиста првог дана на Олимпијским играма

Без икакве дилеме највише пажње изазива наступ Новака Ђоковића који ће на старту такмичења играти против Боливијца Уга Делијена (139. на АТП листи). Њихов меч је четврти на централном терену и они би на терену требало да се нађу око 10 сати.

Од тенисера на терену ће се наћи и Миомир Кецмановић, Нина Стојановић и Александра Крунић.

Нина Стојановић ће против Нао Хибино играти од 04.00, јер отвара програм на терену број четири. Дуел Миомира Кецмановића и Камила Мајхшака кренуће око 07.00 сати и биће трећи по реду на терену седам, док ће Александра Крунић и Нина Стојановић у дубулу играти око 10 сати против кинеског тандема Џаксуан Јанг - Јифан Ксу.

У веслању такмичити двојац без кормилара Милош Васић - Мартин Мачковић. Они би требало да се тркају од 03.20 часова.

Васић и Мачковић/Фото ВСС

На сваким Олимпијским играма се од стрелаца очекује барем једна медаља, па је тако и сада. Првог дана ће наступити Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић и Дамир Микец. Андреа и Сања ће пуцати у квалификацијама од 01.30 по нашем времену у дисциплини "Ваздушна пушка са 10 метара", а Микец у квалификацијама од 06.00 са 10 метара из ваздушног пиштоља.

Стонотенисери Жолт Пете и Димитрије Левајац крећу прелиминарну рунду у синглу од 02.00 по нашем времену. Прва рунда ће се одржавати од 07.15.

Пливачи ће се такође наћи у базену. Ања Цревар (400 метара мешовито) и Чаба Силађи (100 метара прсно). Обоје би требало са такмичењем да почну око 12 сати.

Џудисткиња Милица Николић ће на борилиште од 04.00 по нашем времену у категорији до 48 килограма.

Треба рећи да се ће првог дана такмичити и баскеташи од којих се много очекује. Они ће у игри три на три са утакмицама кренути од 04.35. Најпре ће одмерити снаге са Кином, а потом и Холандијом.

Фото: Небојса Параусиц

Наш национални тим чине најбољи играч света Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Александар Ратков и Михаило Васић, док су резерве Марко Савић и Стефан Којић. Селектор је Горан Војкић.

Узбуђење креће већ од првог дана. Нама остаје да навијамо за наше спортисте и да се надамо да ће нас већ првог дана највеће спортске смотре обрадовати са медаљама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)