ЈАПАНАЦ ИЗ РАДНИЧКОГ ЗА МАГАЗИН "СПОРТ": Зовем се Мићибући, у Нишу ме зову Мића

А. Илић

23. 07. 2021. у 16:48

ЗОВЕ се Риохеи Мићибући. Његово име на јапанском значи "самопоуздање". Када га сретнете и са њим разговарате, помислите да је онај ко му је био кум погодио у центар.

ЈАПАНАЦ ИЗ РАДНИЧКОГ ЗА МАГАЗИН СПОРТ: Зовем се Мићибући, у Нишу ме зову Мића

ФОТО: Желимир Крстев

Ново је појачање Радничког из Ниша, дебитовао је у првом колу против Спартака у Суботици. ВАР му је поништио гол, замењен је у 66. минуту, али је до тада оставио веома добар утисак.

Многе је током преноса из Суботице заинтригирало што је уместо презимена изнад броја осам носио надимак Мића.

- Не знам како је дошло до тог надимка. у Јапану су ме звали Мићи, тако да смо га прилагодили Србији. Допало ми се Мића и одлучио сам да то ставим на дрес!

Мића се кроз Ниш радо прошетао са репортером магазина "Спорт" и физиотерапеутом Радничког Желимиром Крстевом.

Мићибући је фудбалску одисеју почео у другом разреду основне школе. Одмах је показао таленат за фудбал и потом се придружио академији Вегалта Сендаи у првој дивизији Јапана, завршио је и Универзитет у Токију. Фудбалску каријеру наставио је у Вентфорет Кофу у Ј1 лиги, а потом се још једном вратио у Вегалта Сендаи, а пре доласка у нишки Раднички наступао је за Асан из Јужне Кореје.

Дебитовао је у дресу нишког Радничког на гостовању у Суботици. Навијачи су на друштвеним мрежама сагласни да је клуб са "Чаира" добио велико појачање. Ипак, Мићибући тврди да није задовољан дебијем и обећава да ће у будућности играти још боље.

- Нисам добро играо у првом мечу. Замењен сам пре краја, нисам постигао гол, ни асистирао, али је деби био велики корак напред. Мислим да ће моја игра бити још боља у будућности. Недавно сам стигао у град, дајем све од себе да се навикнем на нови дом и нови живот. Трудим се да у сваком дану уживам на најбољи могући начин - каже Риохеи за спортски магазин "Новости".

Са Такумом Асаном није разговарао пре него што се упутио на далек пут до Србије.

- Знам да је Асано играо у Србији донедавно. Нисам с њим контактирао пре доласка у Ниш. Играо је фантастично у Партизану, учинићу све што је у мојој моћи да га на терену засеним и прикажем добру игре.

РАКИЈА ЈАЧА ОД САКЕА

ФОТО: Желимир Крстев

НА споменику културе "Чегар" навијач Раднич-ког који ради на импровизованом продајном пулту се фотографисао са Мићибућијем, а Јапанац је први пут пробао српску ракију.

- Добра је, само је јака. Јача је и од нашег сакеа. А и српска храна је иначе веома добра. Волим домаће воће и поврће, које је веома укусно и квалитетно.

Нада се да ће у будућности бити вођа Радничког.

- Желим да допринесем овом тиму и брзо израстем у вођу на терену. Учинићу све да постигнем најмање 10 голова и исто толико асистенција. Свакодневно тренирамо и зближавамо се као тим, а верујем да ће се то ускоро видети на терену.

О саиграчима у Радничком имао је само речи хвале.

- Тешко је издвојити једног од мојих саиграча. Сви су према мени љубазни и опходе се као према члану породице. Саиграчи ми помажу доста на тренинзима, преводе ми замисли тренера, захвалан сам им на свему, желим да им на томе узвратим на терену.

Током одрастања у Јапану уживао је у чарима Драгана Стојковића Пиксија - садашњег селектора Србије. Истиче Риохеи да није знао да Стојковић долази из Србије.

- Од мог раног детињства Пикси је велико име у Јапану. Нисам знао да долази из Србије, то сам сазнао тек када сам дошао овде. Стојковића као играча красила је сјајна техника у Џеј лиги. Бележио је и одличне резултате као директор клуба, сада је селектор Србије, поштован је и у Јапану као што је у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)