ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић отварају други такмичарски дан

Новости онлине

23. 07. 2021. у 10:21

СРПСКЕ репрезентативке у стрељаштву Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић почињу сутра своје такмичење на Олимпијским играма у Токију.

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић отварају други такмичарски дан

Фото: ОКС

Оне ће од 1.30 по средњоевропском времену почети такмичење у дисциплини ваздушна пушка.

Сања Вукашиновић је први пут део Олимпијског тима Србије на летњим Играма, док се Андреа Арсовић припрема за свој трећи наступ на највећој светској смотри.

Оне су истакле да су се привикле на временску разлику и временске услове који владају на стрелишту, као и да ће дати све од себе да у суботу свим навијачима у Србији пруже разлог за славље.

"С обзиром на то да имам искуства са Олимпијских игара, знам шта ме очекује. Велика је привилегија представљати своју државу на највећем спортском такмичењу и даћу све од себе да то урадим на најбољи могући начин", рекла је Арсовић за сајт Олимпијског комитета Србије.

"Брзо смо се снашли у свим протоколима везаним за заштиту од инфекције корона вирусом и навикли се на процедуре које ћемо морати да поштујемо током такмичења", додала је она.

Сања Вукашиновић ће на Играма у Токију бити најмлађи члан стрељачког олимпијског тима Србије и нада се добром резултату.

"Посебан је осећај бити део Олимпијског тима Србије и проводити време у Олимпијском селу. Јединствено искуство је испред мене, желим да уживам у такмичењу, али и да остварим резултат којим ћу бити задовољна", рекла је Вукашиновић.

Олимпијске игре у Токију званично ће почети данас свечаном Церемонијом отварања од 13.00 по средњоевропском времену на Олимпијском стадиону.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)