ФИЛИПОВИЋ: Да поновимо успех из Рија

Novosti online

22. 07. 2021. у 15:18

КАПИТЕН српских ватерполиста Филип Филиповић свестан је притиска одбране злата из Рија, али се над понављању успеха.

ФИЛИПОВИЋ: Да поновимо успех из Рија

Фото: Н. Параушић

- Знали смо сви да по квалитету и приказаним утакмицама и резултатима логичан след јесте да се у Рију заврши како јесте, хвала Богу. Али знамо и сви како је почело. Захваљујући нама пре свега, били смо највећи кривци, загорчали смо себи пут до четвртфинала. Волео бих да се све понови, али у спорту се не понавља тако лако - изјавио је Филиповић на званичној конференцији српског олимпијског тима у Токију.

Већина нас ће завршити репрезентативне каријере после овога и свима је циљ да оставимо срце у базену и покажемо све, каже Филиповић.

- Нисмо једини који се питају на турниру. У Токију је још већа конкуренција, неће бити лако, с обзиром на то да нам је последњих осам утакмица. Желимо да сваки секунд буде вредан тога и немамо шта да изгубимо.

Када је у питању стартни дуел против Шпаније, која је у последње време добијала неке важне утакмице, Филиповић је истакао да нису баук.

- Доста је било приче о Шпанцима, сјајна су генерација са импозантним резултатима последњих година, али још ништа нису освојили и то је генерација која долази. Имали смо са њима пар утакмица које смо могли да окренемо, али то је прошлост, небитно. Спремни смо, видећемо колико - истакао је Филиповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)