ЂОКОВИЋ ПРЕД ПРВИ МЕЧ: Историја је на талону! Нисам могао да имам бољу увертиру

Танјуг

22. 07. 2021. у 13:57

Знам да сви од мене очекују да освојим златну медаљу у Токију, волео бих и ја, то није тајна, са годинама сам научио како да се борим са притиском и употребићу тај рецепт, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић на конференцији за медије српског олимпијског тима у главном граду Јапана.

ЂОКОВИЋ ПРЕД ПРВИ МЕЧ: Историја је на талону! Нисам могао да имам бољу увертиру

Фото: АП

"Што си старији, искуснији си, имаш више мечева иза себе, аутоматски самоувереније приступаш наредним изазовима јер си свестан да си то доживео неколико пута. У мом случају у питању су неуспеси на ОИ. Јесам био нервозан у Лондону и Рију, другачија је врста притиска кад за своју земљу или на другим турнирима", изјавио је Ðоковић.

И зато овде приступам као другим турнирима, умањујем очекивања, барем сопствена, додао је светски број 1.

"Можда је клише, али приступићу тако да идем дан по дан, да будем фокусриан на следећег ривала. Не знам много о њему, али кад имаш противника који је слабије рангиран од тебе, обично они немају шта да изгубе".

"Ти први мечеви су незгодни, противници немају шта да изгубе. Надам се да ћу отворити турнир на најбољи начин. Ја сам тип играча који, како турнир одмиче, боље играм и боље се осећам. Надам се да ћу кренути победом", истакао је Ðоковић.

Он је додао да се сјајно осећа као део тима Србије.

"Ово је четврти пут у каријери, имао сам срећу да освојим бронзу 2008, делује као много давно. Олимпијско искуство је јединствено, најпосебнији, историјски догађај, представљаш земљу, део си тима, осећај је другачији. Као индивидуални спортиста представљам Србију где год идем, али на ОИ осећам тимски дух. Подршка сабораца је ту. Имао сам најбољу грен слем сезону до сада, нисам могао да имам бољу увертиру пред ОИ. Надам се да ћу имати и добар турнир", истакао је Ðоковић.

Он је поновио да се не оптерећује превише причом о најбољем у историји.

"Можда вам је досадно да идем полако, опрезно, концентрисан сам на следећи изазов, али то је приступ који морам да имам. У прошлости вероватно нисам то потпуно и то ми се обило о главу. Много тога је утицало на мене. Знам да је историја на талону, привилегован сам што сам у тој позицији", истакао је Ðоковић и поновио да је освајање грен слема, плус олимпијско злато, што је успела само Штефи Граф 1988, некада био сан, а сада делује прилично реално.

Такође, истакао је да му је жао што неће бити навијача, да га публика покреће и да је зато у једном тренутку имао дилему да ли да долази у Токио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)