КОМПЛЕТАН РАСПОРЕД СРБА НА ОИ: За викенд прва медаља?

Ђ. С.

21. 07. 2021. у 19:55

УСКОРО почињу Олимпијске игре.

КОМПЛЕТАН РАСПОРЕД СРБА НА ОИ: За викенд прва медаља?

Фото: Инстаграм/damir_mikec

Мада су женски фудбал и софтбол већ били на програму, званичан старт највеће спортске смотре биће у петак (13.00) за када је заказана церемонија отварања на Олимпијском стадиону у Токију. Игре као ниједне друге, обавијене велом короне, одложене на годину дана, биће прилика и за српске спортисте да "подебљају" учинак из Рија, када су око врата окачили осам одличја.

На борилиште ће прва веслачице Јована Арсић, у ноћи између четвртка и петка око 2.30, док би за викенд већ могли да имамо и прве медаље. До њих ће покушати да дођу стрелкиње Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић, које ће прво пуцати у квалификацијама (субота, 2.00) из ваздушне пушке, па уколико буду успешне, чека их и финале.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Mikec (@damir_mikec)

У раним јутарњима сатима суботњег програма, рекета ће се латити тенисери и стонотенисери Димитрије Левајац и Жолт Пете, прве борбе ће имати џудисткиња Милица Николић и Тијана Богдановић, која такође може да се одмах бори за одличје у случају успеха, док ће у чамац ускочити веслачи Милош Васић и Мартин Мачковић, а у базен пливачи Чаба Силађи и Ања Цревар, док ће једини представници колективних спортова другог дана игара бити баскеташи, који играју са Кином и Холандијом.

Булут и дружина ће и у недељу имати да сусрета, са Пољском и Белгијом, док ће остали представници у тимским такмичењима бити ватерполисти, који играју велики дерби са Шпанијом (11.20), и одбојкашице са Доминиканском Републиком (7.20). Што се тиче асова у индивидуалним спортовима трећег дана ОИ, Србију ће представљати стрелци, пливачи тенисери, стонотенисери, веслачи, као и Јована Радовановић, прва боксерка у историји наше државе на највећем спортском надметању.

Медаље би у недељу могли да донесу Ања Цревар, уколико стигне до завршнице на 400 метара мешовитим стилом, као и стрелци...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)