ДАМИР МИКЕЦ: Идемо у велику битку да дамо све од себе

Новости онлине

19. 07. 2021. у 13:40

Много сам зрелији, паметнији, искуснији него 2008. године у Пекингу, али и поред тога и мене, као остале спортисте очекује једно потпуно ново искуство, изјајвио је репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец пред почетак Олимпијских игра у Токију.

ДАМИР МИКЕЦ: Идемо у велику битку да дамо све од себе

Фото: Nebojsa Parausic

Микец је од најскуснијих српских спортиста у олимпијском тиму за Токиоа, а једини је члан стрељачке репрезентације који иза себе има три учешћа на највећој светској смотри спортиста.

"Много сам зрелији, паметнији, искуснији него 2008. године у Пекингу, али и поред тога и мене, као остале спортисте очекује једно потпуно ново искуство. Биће ово специфичне Игре, због свих правила која је неопходно поштовати због пандемије корона вируса. Ипак, нећемо дати да нас то омете", рекао је Микец, преноси Стрељачки савез Србије.

Микец је истакао да се, пре свега нада, да ће сви наши спортисти бити здрави.

"Суштина Олимпијских игара је Олимпијско село. Сјајно је имати осећај да си и ти један од одабраних да будеш међу најбољим светским спортистима на највецсхеем спортском догађају. Надам се да мере заштите од коронавируса неће много покварити олимпијски дух, али морамо сви да будемо опрезни. У Токио иде искусна и многобројна српска стрељачка екипа. Сви су у потпуности заслужили учешсће на Играма великим радом и трудом. Идемо у велику битку да дамо све од себе и уз наду да ће све оно што смо радили претходних пет година дати добар резултат".

Микец стартује већ првог дана ОИ, у такмичењу ваздушним пиштољем, а касније га очекује микс са Зораном Аруновић.

"У такмичењу ваздушним пиштољем ће нас бити доста мање него обично, јер никад до сада није било теже квалификовати се за ОИ у мојој дисциплини. Стартоваће 36 стрелаца. После Рио де Жанеира, дисциплина малокалибарски пиштољ слободног избора више није у олимпијском програму. А већина стрелаца који гађају ваздушним, такмиче се и пиштољем слободног избора и имали смо шансе да квоте „циљамо“ у две дисциплине. Сада нам је остала само једна и било је далеко теже изборити место на ОИ. Сама чињеница је да су свега десеторица стрелаца из Европе изборили квоту ваздушним пиштољем, много говори о квалификационом процесу".

Од досадашња три учешћа на ОИ, Дамиру су у најлепшем сећању остале Игре у Пекингу 2008, не само због тога што му је то био олимпијски деби.

"Кинези су направили спектакл, уложили велика средства и показали да су велика сила. Када се сетим церемоније отварања и сада се најежим. Тада је за мене, као дебитанта, све било ново. Церемонија и цела организација је на мене оставила јак утисак. Међутим, Јасна Шекарић, којој су то биле шесте Олимпијске игре ми је казала да тако нешто до тада није видела", каже Микец.

"Незаборавни су и први улазак у олимпијско село, упознавање спортиста које сам до тада виђао само на телевизији. Уједно, у Пекингу сам остварио и до сада највећи успех на Олимпијским играма, освајањем седмог места. У Лондону и Рио де Жанеиру није све ишло као што сам планирао. Пре девет година у Лондону ме је само један круг делио од финала, био сам с једне стране врло близу, а опет далеко од борбе за медаље. Изгледа да ми источна хемисфера боље „лежи“ од западне", уз осмех каже Микец и додаје.

"Надам се да ћу у Токију успети да надмашим резултат из Пекинга", закјључио је Микец.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)