НОВИ ПРОБЛЕМИ У ТОКИЈУ: Остриге угрозиле такмичење веслача на ОИ

Танјуг

19. 07. 2021. у 11:41

Званичници у Токију са нервозом прате ситуацију у водама где ће се одржати веслачка такмичење на Олимпијским играма, јер их је један “нежељени посетилац” до сада коштао 1,28 милиона долара на име хитног отклањања штете.

НОВИ ПРОБЛЕМИ У ТОКИЈУ: Остриге угрозиле такмичење веслача на ОИ

Фото: ЕПА

Стаза Сеа Форест у Токијском заливу, која ће бити домаћин веслачких догађаја и кану слалома, била је спремна пре рока, али једино на шта нико није рачунао биле су - остриге, преноси Би-Би-Си.

Огроман број острига прикачио се за бове намењене заустављању таласа, а откривене су када су збуњени званичници почели да истражују зашто су бове почеле да тону.

Решавање проблема био је огроман и дуготрајан задатак, будући да је опрема положена у распону од 5,6 км морала да се одвуче на обалу и поправи или да је тимови ронилаца очисте на лицу места.

Укупно су уклонили 14 тона острига, наводи Би-Би-Си.

И то нису биле било какве остриге, јер су званичници открили да су у питању магаки остриге, које су изузетно популаран деликатес током зиме у Јапану.

Званичници, међутим, поручују да нису размишљали о томе да буду конзумиране, пошто би то захтевало проверу њихове безбедности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)