ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ФК ПАРТИЗАН: Ограђујемо се од навијача који су вређали председника Александра Вучића

Novosti online

18. 07. 2021. у 21:50

ФУДБАЛСКИ клуб Партизан савладао је Пролетер у Новом Саду 4:0, а део навијача на трибинама стадиона "Карађорђе" уместо да се радује победи свог тима одлучио је да се бави нефудбалским стварима.

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ФК ПАРТИЗАН: Ограђујемо се од навијача који су  вређали председника Александра Вучића

ФОТО: ФК Партизан/Мирослав Тодоровић

Са трибина новосадског стадиона упућене су и увреде председнику Србије Александру Вучићу, а клуб је одлучио да се огласи тим поводом. 

- ФК Партизан се ограђује од групе “навијача” који су синоћ на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду, током утакмице Пролетер - Партизан, погрдно скандирали и вређали председника Републике Србије Александра Вучића. ФК Партизан се противи политичким паролама и злоупотребама навијача на стадионима у политичке сврхе. Истичемо да ниједан члан актуелне управе ФК Партизан не би себи дозволио да подржи вређање институција државе Србије, наводи се у саопштењу Партизана. 

Додаје се да клуб из Хумске није био организатор меча, те да не може да сноси одговорност за непримерено понашање навијача на Западној трибини. 

- Истовремено, ФК Партизан се захваљује навијачима на Јужној трибини и већини гледалаца на Западној трибини стадиона “Карађорђе” због фер и спортског навијања и подршке нашем тиму, који је на гостујућем терену, уз одличну игру, остварио убедљиву победу у првом колу Линг Лонг Супер Лиге. ФК Партизан препознаје и подржава све напоре Председника Републике и осталих институција Државе, који доприносе да се квалитет фудбала и спорта у нашој земљи подигне на виши ниво. 

Управа ФК Партизан браниће свој клуб и никоме неће дозволити да страхом и увредама покуша да оскрнави државу, ФК Партизан и спорт.

- ФК Партизан све представнике медија доживљава као партнере, са заједничким циљем - информисање јавности и армије навијача о свим актуелним догађајима у нашем клубу. Отворени смо за сваку добронамерну критику, против смо сензационалистичких наслова који не доприносе стварању позитивне атмосфере и превазилажењу проблема. 

Желимо регуларну домаћу лигу, успешан наступ ФК Партизан и осталих српских клубова на Евро сцени, пуне трибине спортских објеката, на којима ће навијачи бодрити фудбалере. За друге се навија, Партизан се воли, наводи се у саопштенју Партизана. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)