СРБИЈА БРАНИ ЗЛАТО У ТОКИЈУ: "У добром расположењу чекамо Игре"

Novosti online

14. 07. 2021. у 13:02

Ватерполо репрезентација Србије одрадила је један од последњих тренинга пред полазак на Олимпијске игре у Токио, где Делфини бране злато освојено у Рију пре, сада већ, пет година.

СРБИЈА БРАНИ ЗЛАТО У ТОКИЈУ: У добром расположењу чекамо Игре

FOTO: M. Vukadinović

Србија ће на Играма бити у групи Б у кој се још налазе селекције Шпаније, Хрватске, Црне Горе, Казахстана и Аустралије.

- Мислим да ћемо у Токију бити растерећенији него у Рију. Тада смо сами себи створили јаку тензију, сад је нема у тој мери. Добро смо тренирали, без повреда, у добром расположењу чекамо Олимпијске игре. Предстоји нам јоша адаптација тамо, на климатске услове, плус услове за ковид - рекао је Андрија Прлаиновић који се после Токија опрашта од репрезентације, као и још неки старији играчи:

- Надам се само да ће крај бити добар, зна се шта је идеалан, али сада само размишљам да дођемо у позицију да играмо за медаљу!

С друге стране, Душан Мандић је рекао:

- Увек је теже бранити златну медаљу, него освајати, али притисак је исти. Рио је имао тежину, има је и сад, у сваком погледу. Ми смо искусна екипа, знамо свој циљ и идемо према њему. Прошли смно много тога заједно, освајали и седма и пета места и злата. Битно је да идемо корак по корак, јака је конкуренција, тешка је група и да се кроз групу спремимо за четвртфинале које је увек најважнија утакмица.

Мандић је нагласио да је најбитније што су сви у екипи здрави.

- Следећа жеља нам је да дођемо у олимпијско село, да прођеме све силне тестове, да не буде неких компликација у путу. Идемо прво у Кашивазаки, тамо смо били и пред СП у Гванжуу, спаринговаћемо са Црном Гором и урадићемо завршни део компелтних припрема. Не желимо да се оптерећујемо и унапред размишљамо о ситуацијама попоут оне која је задесила Милоша Васића. Жао нам је због њега, десио му се велики пех, цео живот је тренирао за Игре. Ми ћемо урадити све да поштујемо епидемиолошке мере и избегнемо сваку непријатну ситуацију - поручио је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)