ЗНАТЕ ЛИ ЛЕГЕНДУ О КИРИКОЋУ: Аргентинац је "донео титулу" шампиона Европе Италијанима, а за све је крив Кјелини! (ВИДЕО)

Novosti online

14. 07. 2021. у 09:14

БУКАЈО Сака није био прецизан у пенал серији која је решила питање шампиона Европе, али они сујеверни би рекли да он уопште није кривац за то!

ЗНАТЕ ЛИ ЛЕГЕНДУ О КИРИКОЋУ: Аргентинац је донео титулу шампиона Европе Италијанима, а за све је крив Кјелини! (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин/bonuccileo19

Мало ко је приметио један занимљив детаљ пре него што је Сака шутирао пенал, а то је да је капитен Италије, Ђорђо Кјелини, узвикнуо “Кирикоћо”!

Љубитељи латиноамричког фудбала сигурну знају за ову аргентиску “клетву”, која има заиста дугу и занимљиву историју.

Наиме, ова легенда носи име по једном навијачу Естудијантеса, који је, према мишљењу Карлоса Биларда доносио несрећу његовом тиму. Када год је он присуствовао тренинзима десило се нешто лоше.

Из тог разлога му је забранио да гледа утакмице и тренинге, али… Дошли су на идеју да он дочекује гостујуће тимове, а једини пут када није могао то да уради било је против Боке, која је имала обезбеђење и није допуштала да било ко приђе тиму.

Тада се све преокренуло. “Кирикоћо” је постала клетва, малер за различите прилике, а Билардо је једном говорио о њему.

-Киричочо је био дечак из Ла Плате који је стално био са нама. Када смо постали шампиони, усвојили смо га као маскоту. Било је то добро дете. И само је одједном нестао. Никада га више нисмо видели. Када сам касније био тренер Естудијантеса, распитивао сам се за њега, тражио га, али нико у Ла Плати није знао шта је било са њим – истакао је одавно Билардо.

Да ли су све теорије завере? Нису, признао је и сам Кјелини.

– Потврђујем све. Кирикоћо – рекао је Кјелини за ЕСПН.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)