ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Овако је Саутгејт одлучио ко ће у финалу шутирати пенале

Novosti online

13. 07. 2021. у 11:51

ИАКО су сами фудбалери Енглеске, барем тако они кажу, окренули нови лист одмах после финала Европског првенства које су изгубили од Италије, тамошњи медији се и даље баве истраживањем како су њихови играчи три пута били непрецизни током серије!

ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Овако је Саутгејт одлучио ко ће у финалу шутирати пенале

Тањуг

То истраживање се највише односни на пети пенал који је извео Букајо Сака, односно зашто је баш он као најмлађи шутирао - иако је Герет Саутгејт има и Рахима Стерлина и Џека Грилиша.

Овог последњег су оптужили да није смео да шутира, он им је одмах одговорио да је то лаж, док је "Дејли Мејл" у уторак изашао у јавност са текстом који открива шта се то дешавало.

Наиме, Саутгејт је извођаче бирао тако што је његов помоћник Стив Холанд бележио резултате шутирања пенала на тренинзима још од септембра прошле године и да је Сака имао најбоље резултате.

Остали фудбалери нису знали да је Саутгејт имао те белешке и били су шокирани када је одлучио да Саха шутира, а на крају се његова одлука на основу тих тренинга испоставила као погрешна.

Селектора Енглеске покушао је донекле да одбрани Жозе Мурињо, мада је Португалац дан после финала рекао да један играч није хтео да шутира са беле тачке.

- Сака је имао судбину целе државе на леђима и мислим да је то у таквом тренутку превише за једног клинца. Ипак, не знам да ли кривицу треба свалити на Саутгејта, јер се често догоди да играчи који би требало да буду ту у најтежим тренуцима нестану и побегну од одговорности, рекао је Мурињо.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)