ХАОС НА УЛИЦАМА ЗБОГ СРУШЕНИХ СНОВА: Енглески навијачи дивљали по Лондону после несрећно изгубљеног финала на "Вемблију"

Novosti online

12. 07. 2021. у 20:19

ПОЧЕЛА је Енглеска финале у којем је много тога указивало на прву, историјску, европску круну како се само пожелети може, а онда се "рањавала" из минута у минут, да би на пенал-рулету извршила "самоубиство".

ХАОС НА УЛИЦАМА ЗБОГ СРУШЕНИХ СНОВА: Енглески навијачи дивљали по Лондону после несрећно изгубљеног финала на Вемблију

ФОТО: Танјуг/АП

У дану после огромног разочарања, енглески медији нису били превише оштри ни према селектору Саутгејту, који је најмлађе гурнуо у ватру приликом извођења једанаестераца, ни према играчима којих се, ако ништа друго, очекивало више храбрости.

За разлику од медија, навијачи нису утихнули после очаја који их је обузео са промашеним пеналом Саке и спознајом да се фудбал ни 2021. није вратио кући. Све је кренуло немилосрдним и жестоким увредама на рачун репрезентативаца и селектора путем друштвених мрежа, а завршило се инцидентима на улицама Лондона. Полиција је имала пуне руке посла, пошто су улице изгледале као ратна зона, а цех је хапшењем платило 45 најратоборнијих присталица Гордог Албиона.

Највећа полемика на Острву се од завршетка утакмице водила око тога да ли је поверење приликом извођења пенала требало да буде указано Санчу и Саки или Стерлингу и Грилишу.

- Желео сам да изведем пенал. Не могу да дозволим да људи причају да сам побегао од одговорности када сам желео да га изведем - написао је Грилиш на "Твитеру" после меча.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)