БАСКЕТАШИ У ЦИК ЗОРЕ: Српски Олимпијци у етапама путују у Токио на највећу смотру

Н. И.

11. 07. 2021. у 08:30

СРПСКИ веслачи су били први наши спортисти који су прошле недеље стигли у Јапан.

БАСКЕТАШИ У ЦИК ЗОРЕ: Српски Олимпијци у етапама путују у Токио на највећу смотру

Фото Н. Параушић

Нажалост, Милош Васић је одмах по доласку са далеког пута позитивно тестиран на вирус корона и сада се налази у изолацији. Бројна српска олимпијска делегација ће у етапама да пристиже у Олимпијско село у Токију, а предводиће их ватерполиста Филип Филиповић који ће на церемонији отварања носити заставу наше земље.

Било је предвиђено да заједно са њим у овом свечаном и посебном чину учествује и кошаркашица Соња Васић, иначе супруга веслача Милоша Васића, али је и она позитивна на вирус корона.

ЧЕЛНИЦИ ЗА ОСАМ ДАНА

ЧЕЛНИЦИ Олимпијског комитета Србије, председник Божидар Маљковић, први потпредседник Жарко Зечевић и генерални секретар Ђорђе Вишацки ће се придружити нашој спортској експедицији у Токију 19. јула, чиме ће бити комплетирана цела српска олимпијска мисија на овом играма.

Познат је и распоред одлазака преосталих српских спортиста у Јапан. Сутра у цик зоре ка Токију ће да крену баскеташи који учествују на турниру "три на три", а екипу чине Мајсторовић, Булут, Ратков и Васић, као и резерве у случају потребе Којић и Савић.

У четвртак 15. јула на пут ће да крену одбојкашице, ватерполисти и теквондисти, 16. јула стрелци, 17. јула џудисти, пливачи, кајакаши и тенисери, 18. јула рвачи, а 19. јула кошаркашице. Тек крајем месеца пут Токија ће атлетичари, боксери и каратисти.

Нажалост, престоница Јапана је и даље "затворен град" због епидемиолошких мера, па је ванредно стање на снази све до 23. августа, а још једном је потврђено да на трибинама неће уопште бити гледалаца током Олимпијских игара.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)