ОДБОР ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС ПРЕИНАЧИО ПРВОБИТНУ ОДЛУКУ: Суперлига, ипак, са 16 тимова

Н. И.

07. 07. 2021. у 09:00

ОДБОР за хитна питања Фудбалског савеза Србије преиначио је јуче сопствену одлуку од пре 20 дана о систему такмичења и броју клубова који ће се такмичити у Суперлиги од следеће, односно сезоне 2022/2023.

ОДБОР ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС ПРЕИНАЧИО ПРВОБИТНУ ОДЛУКУ: Суперлига, ипак, са 16 тимова

ФОТО: ФСС/Принтскрин

Првобитна одлука гласила је да ће од ове сезоне (2021/2022) елитни ранг такмичења имати 16 клубова, а од наредне - 14 екипа.

Међутим, за само 20 дана дошло је до нове промене прописа, а многи су склони мишљењу да је то учињено после јавне замерке председника Србије Александра Вучића да је нејасно зашто се број учесника у Суперлиги из године у годину смањује, док држава креће у изградњу нових и модерних стадиона.

Тако је петочлани Одбор за хитна питања, у саставу: Ненад Бјековић, Новица Тончев, Драган Симовић, Бранко Стојаковић и Бојан Павићевић донео нову и ваљда коначну одлуку о броју клубова Суперлиге, али није водио рачуна о законској регулативи која каже да сви прописи о систему такмичења у оквиру ФСС морају бити изгласани 40 дана пре старта такмичења, а јучерашња одлука је донета 11 дана пре почетка Суперлиге, 17. јула.

Иначе, јуче је промењено и правило о дозвољеном броју странаца у тимовима Суперлиге, па ће, тако, на терену бити дозвољено присуство четворице страних играча, док ће њихов број на клупи за резерве бити, практично, неограничен.

На снази је остало правило о бонус (младим) играчима, па ће клубови бити у обавези да на терену имају једног фудбалера до 21 године свих 90 минута, уместо два играча у првом полувремену, као у прошлој сезони. Потврђена је и одлука о разрешењу четворице арбитара који више неће бити на Елит листи. То су: Данило Грујић, Милош Ђорђић, Новица Анђеловски и Ђорђе Чоловић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)