МИЛОШ ВАСИЋ ИМА КОРОНУ: Српски веслачки репрезентативац позитиван на Ковид-19

Novosti online

03. 07. 2021. у 21:18

НАКОН обављених обавезних антигенских тестирања на аеродрому у Токију констатовано је да је српски веслач Милош Васић позитиван на вирус ЦОВИД-19.

МИЛОШ ВАСИЋ ИМА КОРОНУ:  Српски веслачки репрезентативац позитиван на Ковид-19

FOTO: M. Vukadinović

Веслачки тим Србије који ће наступати на Олимпијским играма у Токију слетео је на аеродром “Ханеда” у Токију одакле је требало да настави путовање ка Тојами где је предвиђено да се припрема за почетак ОИ.

Веслачки тим Србије, који чине тренер Никола Стојић , веслачица Јована Арсић и веслачи Мартин Мачковић и Милош Васић, претходно је тестиран у Атини 96 сати и 72 сата пред полазак у Јапан и добили су негативне резултате на присуство вируса ЦОВИД-19.

Милош Васић тренутно нема симптоме заразе вирусом и осећа се добро, као и сви остали чланови експедиције веслачког тима Србије.

Према протоколима Организационог комитета “Токио 2020” и Владе Јапана, Милош Васић ће бити у карантину наредних 7 дана, након чега ће бити тестиран и уколико на два узастопна теста буде негативан на присуство вируса ЦОВИД-19, биће му дозвољено да настави припреме за наступ на Олимпијским играма.

Такође, уколико нико из експедиције веслачког тима Србије не испољи симптоме заразе вирусом ЦОВИД-19 биће им дозвољено да наставе пут ка Тојами у којој је предвиђено да се обаве завршне припреме пред Олимпијске игре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)