НАПАД НА ЗЛАТО: Васић и Мачковић са свима могу да се надмећу

С. КРСТОВИЋ

03. 07. 2021. у 20:20

ОПТИМИЗАМ греје наше најбоље веслаче. Јована Арсић (скиф) и Милош Васић, Мартин Мачковић (двојац без кормилара) преселили су се из Атине у Јапан, где ће се на језеру Катсура припремати за Олимпијске игре у Токију (23. јул - 8. август).

НАПАД НА ЗЛАТО: Васић и Мачковић са свима могу да се надмећу

ФОТО: ВСС

Тренер Никола Стојић верује да Васић и Мачковић могу и до победничког постоља у јапанској престоници.

- Идемо са циљем да освојимо медаљу. У спорту је јасно: ако желиш победничко постоље, мораш да нападнеш злато. Имамо квалитет, злато са Светског купа у Луцерну, свесни смо да са свима можемо да се надмећемо и да можемо да будемо најбржи. Нормално, и те како је тешко доћи до финала. А када се нађете у борби за медаљу, онда је све могуће - истиче у телефонском разговору за "Новости" тренер Никола Стојић.

Чувени веслач подвлачи да, ипак, не жели ништа да обећава, а камоли да прогнозира резултат у Токију.

- Ни када сам био такмичар нисам волео да прогнозирам. То је веома незахвално и опасно. Причам само о нашем циљу, жељи, али колико заиста вредимо на то питање ће нам одговорити трке. Најважније је да смо конкурентни, да смо напредовали, да смо један од најбољих светских чамаца, као и да нико није непобедив - каже Стојић.

ФОТО: Приватна архива

Јована Арсић ће дебитовати на Олимпијским играма и од ње се очекује да извесла своје најбоље трке.

- Са Јованом радим од друге половине маја. Доста је напредовала, боље весла. Овде је на спарингу са Рускињама била веома добра. Ради квалитетно, привикла се на нашу групу. Има и шансу да види како је радити са врхунским спортистима. А Милош и Мартин су велики радници, наши најбољи веслачи и позитивно утичу на њу. Тренутно циљамо полуфинале, али никад се не зна - истиче Стојић.

ДВА ДАНА У ПУТУ

ЛЕГЕНДА нашег спорта, који последњих месеци води бригу о најбољим српским веслачима, задовољан је како су радили у грчкој престоници.

- Урадили смо све што смо планирали. Све је протекло у најбољем реду. Сада нас чека пут од два дана. Бићемо у предолимпијском кампу на језеру Катсура, 300-400 км од Токија. Имаћемо прилику да се адаптирамо и привикнемо на услове у Јапану - истиче Стојић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)