ОЧАЈ БИВШИХ ШАМПИОНА! Сантош: Нема правде и неправде, нисмо дали гол. Де Лихт: Ја сам највећи кривац

Ђ. САМОИЛОВИЋ

28. 06. 2021. у 21:49

ЦРНА недеља за Португалце и Холанђане. Два бивша првака Старог континента у истом дану су избачени са овогодишњег Европског првенства.

ОЧАЈ БИВШИХ ШАМПИОНА! Сантош: Нема правде и неправде, нисмо дали гол. Де Лихт: Ја сам највећи кривац

ФОТО: АП

Прво је Чешка направила огромну сензацију и уништила снове "лала" о повратку на трон после 33 године (2:0), док је актуелног владара Европе, Португалију, збацила са трона Белгија (1:0) и оставила упражњено место на врху.

Зато и не чуди што је горка пилула остала у устима репрезентативаца и селектора обе државе у којима се фудбал третира малтене као и религија.

- Разочарани смо и тужни. Неки од играча су плакали у свлачионици. Дали су све од себе. Белгија је упутила шест шутева и дала један гол. Ми смо их имали 29, а двапут смо погодили оквир гола, али пораз је пораз и немамо шта много да причамо сада. Сви смо желели и веровали у победу, имали смо самопоуздање, били смо убеђени да можемо поново до трофеја... Нема правде и неправде, примили смо гол, а нисмо успели да га дамо - рекао је селектор Португалаца Фернандо Сантош.

Слично је резоновао и шеф струке Холанђана.

- Како се осећам? Разочарано и поражено - рекао је Франк де Бура, на чију су смену већ позвали бивши асови Рафаел ван дер Варт и Весли Снајдер.

- Није тренутак да разговарамо о томе - дипломатски је само додао Де Бур.

Сигурно је да селектору "лала" није уопште било лако после неочекиваног испадања, а можемо само да замислимо како се осећао Матијас се Лихт, који је због намерног играња руком добио директан црвени картон. После тога је бројчано надмоћна Чешка постигла два поготка. Преузео је кривицу за пораз, и као један од најмлађих у екипи показао огромну црту одговорности.

- Ужасно се осећам. Имали смо утакмицу под контролом и онда ми се догодило оно. Мислим да нисам превише строг према себи, то је био момент који све променио. Нисам смео да дозволим тако нешто. Било ми је много тешко док сам гледао како се остали муче. Заиста кривим само себе за ово што нам се догодило - искрен је био штопер Јувентуса.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)