МАЂАРИ СТРОГО СПРОВОДЕ ПРАВИЛА: Хапсе навијаче на ЕУРО 2020 који носе заставе са дугиним бојама (ВИДЕО)

Novosti online

27. 06. 2021. у 16:50

УЕФА је званично забранила свим навијачима Холандије да носе заставе у дугиним бојана у својим "фан зонама", као и на стадиону "Пушкаш Арена" током меча осмине финала Еура. Допуштене ће бити само заставе у бојама репрезентације.

МАЂАРИ СТРОГО СПРОВОДЕ ПРАВИЛА: Хапсе навијаче на ЕУРО 2020 који носе заставе са дугиним бојама (ВИДЕО)

ФОТО: Принтскрин/Твитер/МикосГоука

Навијачи Холандије су пристигли у Мађарску где ће њихова нација играти меч осмине финала Европског првенства против Чешке, а обезбеђење Европског првенства је морало да им одузме све заставе које промовишу ЛГБТ заједницу, јављају извори с лица места.

Наиме, навијачи "Орања" су у знак протеста против Мађарске, која је недавним законом ограничила слободу и ширење информација о ЛГБТ заједници, дошли са заставама у дугиним бојама, с којима су хтели да уђу и на стадион, међутим, УЕФА је стала на пут томе и забранила је све оно што нема везе са земљом из које долазе.

Изузев застава, навијачи су носили и знојнице у истим бојама, а и капитен Холандије, Ђорђино Вајналдум ће на утакмици против Чешке носити капитенксу траку у дугиним бојама на којој ће писати и порука "Једна љубав" (Оне Лове).

Преко 10.000 навијача је стигло из Холандије, а Нилс Борст, један од њих је рекао да их је у Будимпешти затекло непријатно искуство.

- Сви навијачи који су имали обележје ЛГБТ заједнице су избачени из фан зоне, док су неки и ухапшени. Немам представу када ће све ово престати, општине у Холандији су у знак протеста подигле заставе у дугиним бојама против закона у Мађарској - истиче забринути навијач из Холандије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)