У ЧЕМУ ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ДВЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ? Бивши "ватрени" о Србији и Хрватској

Новости онлине

25. 06. 2021. у 11:41

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА Хрватске се мучила у прва два меча на ЕУРО 2020, али их је победа против Шкотске одвела у осмину финала где ће им ривал бити Шпанија.

У ЧЕМУ ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ДВЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ? Бивши ватрени о Србији и Хрватској

Фото: ЕПА

Они су тиме оправдали улогу фаворита да прођу у другу фазу такмичења, а бивши репрезентативац Хрватске открио је због чега су "ватрени" толико успешнији у фудбалу од Србије и Босне и Херцеговине.

Борис Живковић, некадашњи играч селекције Хрватске и бивши бек Бајер Леверкузена, Штутгарта и Портсмута, открио је шта је то Хрватској донело кључан тријумф.

"Коначно једна добра утакмица. Мало је и селектор Златко Далић изротирао и ставио играче на њихове праве позиције, а они су на терен пренели мало позитивне енергије између себе, одиграли добру утакмицу и коначно победили", рекао је Живковић за "Дневни аваз".

Упитан у чему је разлика између Хрватске и осталих селекција из бивше Југославије, 45-годишњи Живковић зна одговор.

"Квалитет је најбитнији. Сви могу да причају и паметују - код нас овде, на Балкану, свако је селектор, тренер, али прва и основна ствар је квалитет. И БиХ и Србија имају индивидуални квалитет, али ако се то не сложи у квалитетну екипу онда нема резултата. Мора да постоји заједништво, љубав, позитивна енергија међу играчима. Сви ти играчи се морају поштовати, ценити. Сви за једног, један за све. То Хрватска најбоље у региону користи", рекао је Живковић, а онда се осврнуо на проблеме Србије и Босне и Херцеговине.

"У БиХ и Србији је увек неко увређен. Било је тога и у Хрватској, наравно да је увређен или повређен неко ако не игра, али селектора треба да извуче најбоље. Није проблем првих 11, него ових других 15. Свако мисли да треба да игра и ако нема тог заједништва које сам споменуо, онда је тешко направити резултат. А свима је лепше, боље, када се победи. С друге стране, у клубу се не љутиш. А ако се наљутиш, онда те врате кући. Па, онда не смеш рећи ништа, а у репрезентацији можеш. То је, према мом мишљењу, разлог што Хрватска напредује јер како-тако се играчи увек скупе око заједничког циља", рекао је Живковић.

(Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)