СТАНОЈЕВИЋ ЧЕКА ДВОЈИЦУ ИГРАЧА: Нећемо се коцкати са нападачем

Новости онлине

22. 06. 2021. у 12:24

ТРЕНЕР фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је данас да се нада да ће се два нова играча што пре прукључити екипи и да би у случају да ниједан важан играч не оде, клуб тиме завршио прелазни рок.

СТАНОЈЕВИЋ ЧЕКА ДВОЈИЦУ ИГРАЧА: Нећемо се коцкати са нападачем

Фото: ФК Партизан

"Надам се да ће доћи већ сутра, прекосутра, све је то 'живо', али иде у добром правцу. Да ли ће доћи одмах на припреме, али ту смо и то је супер, ја сам пресрећан. Довели смо Сеничанина и Пантића, били су слободни играчи, али ови имају клубове и иде у добром правцу", рекао је Станојевић новинарима у Спортском центру Телеоптик.

Фудбалери Партизана припремају се за нову сезону у Београду све до 24. јуна када ће отпутовати у Словенију. Екипи ће се у среду прикључити Бибрас Натхо и Сејдуба Сума, а Филип Холендер је са репрезентацијом Мађарске на Европском првенству.

Станојевић је рекао да би клуб довођењем још те двојице играча завршио посао у прелазном року, осим ако екипу не напусти неки играч, па би се довеле замене. Он је додао да има занитересованих за Сашу Зђелара и Лазара Марковића, али да би волео да они остану.

"Постизали смо много голова, играмо директно, али не смемо да погрешимо са нападачем. Идемо ка томе да доведемо нападача који је већ проверен, не желимо да се коцкамо", рекао је он.

Такође у случају одласка Макија Бањака, Партизан ће морати да доведе штопера, а раду са првим тимом прикључени су млади Суботић и Ђорђевић.

"Важно је да је клуб обезбедио играче на време, за два, три дана ако дођу ова два играча, двојицу смо већ довели, то значи да је клуб урадио ствари како треба, што је тешко у тренутку док траје ЕП. Клуб је урадио све, а на нама је да урадимо наш део. У фудбалу није лако, видећемо, али биће урађено све што треба", додао је Станојевић.

Говорећи о играчима који су се вратили са позајмица, тренер црно-белих рекао је да ће се они тешко изборити за статус, али да треба сачекати.

Новинаре је занимало и шта је препоручило долазак Данила Пантића и Синише Сеничанина.

"Пантића је довео његов квалитет, може да игра на више позиција, на боку и задњег везног. Он зна шта значи носити дрес Партизана. Већ неколико година се тражи, нема статус, стално је на позајмицама, сад први пут има неку стабилност, где креће од нормалног односа нема обавезу према Челсију или некоме. Мислим да ће ући мирније главе, не желим да га преоптеретим неким великим очекивањима", навео је.

"Он је квалитетан играч, може да нам донесе много на више позиција. Рекао сам му да му замерам што је прошле сезоне постигао само један гол, очекујем да ове сезоне постигне пет, шест, седам. Сеничанин је стандарадан репрезентативац Босне, зна српску лигу, са њим имамо добар скок, надам се да ће се показати као право појачање", додао је Станојевић.

Говорећи о игри своје екипе, Станојевић је подсетио да екипа постиже много голова и најавио да ће убацити још једну формацију.

Он је додао да му није потребно "шест, седам, осам играча", да је са свима разговарао и да ће сви бити обавештени да ли ће остати у клубу.

На питање да ли је разговарао са Бањаком, који је одбио да уђе у игру у завршници финала Купа, Станојевић је рекао да још није, али да је "радикалан што се тиче дисциплине". Он је додао да схвата потез Бањака и навео да је Камерунац велики профеционалац, као и да за њега има понуда и да би могао да напусти Хумску.

Нападач Жан Кристоф Бајбек се није појавио на припремама.

"Он је имао проблема, био је стално повређен, физички и психички није одговорио на најбољи начин. Није дошао на припреме, направиће се тако да се то реши на најбољи начин", додао је Станојевић.

Он је рекао да ниједног тренутка неће одрећи Суме, да је то добар играч, али да ће се тек видети да ли ће се он изборити за минутажу.

Говорећи о обавезним бонусима младих играча у саставу, Станојевић је рекао да су то за њега неприхватљиве и непотребне ствари.

"Не бих ограничавао, неки клубови на силу покушавају да праве неку зараду, али то није реално, стављаш у тим некога ко можеда не заслужује. Играли смо финале Купа са двојицом бонуса, а један од тих постао је А репрезентативац. Показали смо да нисмо на силу нешто радили", додао је Станојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)