ВЕТЕРАНИ ПАРТИЗАНА обишли пријатеље из региона! (ФОТО)

Novosti online

21. 06. 2021. у 15:34

И док се нове генерација играча спремају за почетак сезоне и припремни период у Словенији, ветерани клуба, позната имена Партизанове богате историје, летње дане користе да се окупе и посете своје фудбалске пријатеље и оне којима је црно-бела боја вечно у срцу.

ВЕТЕРАНИ ПАРТИЗАНА обишли пријатеље из региона! (ФОТО)

ФОТО: ФК Партизан

Тако је Раде Залад, некадашњи голман Партизана, који је у црно-белу породицу дошао са 14. година и дебитовао за први тим у сезони 78/79, са својим клупским пријатељима обишао бивше саиграче и клубове-пријатеље црно-белих у региону.

Малу, али одабрану екипу коју су чинили Ненад Стојковић, Миодраг Живаљевић и Раде Залад, окупио је Рефик Козић који већ четрдесет и једну годину живи у Америци, а у крајеве бивше Југославије долази једном годишње.

Како ред налаже, црно-бела експедиција је на путу који их је водио кроз Тару, свратила у ресторан великог Партизановца  Курте, да би их потом пут одвео до ФК Херцеговац из Билеће, у организацији Борислава Кркелића, кума Козића.

Требиње, познат као црно-бели крај и голман Веселин Климовић, угостили су путнике-намернике испред ФК Леотар.

Како је црно-бела породица распрострањена свуда, ветеране је пут водио и до Даниловграда и њиховог саиграча Мирослава Галеба Бошковића, а онда и у место Његуши, где их је угостио велики Партизановац из Подгорице, Руждија и фудбалска легенда Мојаш Радоњић.

Посебну емоцију пробудила је посета Никшићу где је Партизанова тројка обишла спомен-чесму и гроб њиховог саиграча, Борислава Гајице Ђуровића, који нас је напустио 2003. године.

Биографије су ту да их прочитају нове генерације, слике некада избледе, али оно сто заувек остаје је другарство и љубав према црно-белој боји!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)