ИМАМ САМО 29 ГОДИНА: Лекар открио прве Ериксонове речи након што се пробудио

Ђ. САМОИЛОВИЋ

17. 06. 2021. у 20:52

ДРАМАТИЧНЕ сцене са стадиона "Паркен" у Копенхагену, остаће заувек урезане у сећање свих љубитеља фудбала.

ИМАМ САМО 29 ГОДИНА: Лекар открио прве Ериксонове речи након што се пробудио

Фото: АП

Напрасни пад на траву Кристијана Ериксена, на утакмици ЕП са Финском у суботу (0:1), па онда и петнаестоминутна неизвесност и борба за живот везисте Данске, потресли су читав фудбалски свет. На сву срећу, Ериксен је победио у најбитнијој утакмици, а лекар чија га је екипа вратила у живот, Јанс Клајнфелд, открио је и која је била прва реакција креативца Интера.

- Отворио је очи после једног шока дефибрилатором. Требало му је око 30 секунди. Одмах сам могао да разговарам са њим - прича Клајнфелд.

- Питао сам га да ли је ту, да ли је поново са нама... Био је то дирљив тренутак. У таквим ситуацијама у свакодневном животу шансе за повратак у живот далеко су мање. Казао је: "Проклетство, имам само 29 година." Тада сам знао да мозак није оштећен.

Јуче је потврђено и да ће убудуће, Ериксеново срце морати да куца уз "помоћ", како се не би поновило нешто слично са "Паркена". Данском фудбалеру биће уграђен уређај под називом ИЦД (имплатабилни кардиовертер дефибрилатор) неопходан да орган на левој страни груди ради несметано. То је саопштио лекар репрезентације Данске Мортен Бренсен, а још је рано за прогнозе које се тичу Кристијановог евентуалног повратка на терен.

- Након што је Кристијан прошао различите прегледе срца, одлучено је да му се угради ИЦД. Та направа је неопходна после срчаног напада, зато што постоје сметње у раду срца. Кристијан је прихватио то решење, а план су потврдили и специјалисти, домаћи и међународни. Сви препоручују исто. Охрабрујемо све да Кристијану и његовој породици дају мир и приватност у времену које следи - поручио је Бренсен.

Исту направу на срцу има и Дејли Блинд који је такође имао сличан пех, после којег је установљено да има упалу срчаног мишића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)