ИНЦИДЕНТ СА ПАДОБРАНЦЕМ ПОСЕБНО ПОГОДИО ДЕШАНА: Селектору Француске вратила се траума из младости кад је остао без брата

Novosti online

16. 06. 2021. у 18:55

ЕКОЛОШКА организација "Гринпис" извинила се због повреда које је неколицини навијача нанео њихов активиста приликом слетања падобраном на минхенски стадион на мечу Француска - Немачка (1:0).

ИНЦИДЕНТ СА ПАДОБРАНЦЕМ ПОСЕБНО ПОГОДИО ДЕШАНА: Селектору Француске вратила се траума из младости кад је остао без брата

ФОТО: АП

Падобранац је надлетао травњак "Алијанц арене" са натписом "Нафта напоље" пре него што је изгубио равнотежу и ударио у кабл висеће камере. УЕФА је саопштила да је неколико људи примљено у болницу.

- Нисмо имали овакву намеру. Желели смо да активиста прелети стадион и пусти лопту са слоганом на терен - навео је портпарол "Гринписа" Бенџамин Стефен.

- Због потешкоћа током лета, морао је да слети на терен.

После приземљења, редари су га склонили са терена, а УЕФА је оштро осудила овај потез.

- То је било безобзирно и опасно. Очекујемо реакцију правних органа - истакли су из европске куће фудбала.

Инцидент пробудио сећање на породичну трагедију

Пун гнева је био и актер меча у Минхену Дидије Дешан, селектор Француске.

- Срамота је ово што се десило, за мало смо избегли трагедију - рекао је Дешан.

- Најпре сам мислио да је све ово планирано, а касније је било драматично, и на крају је добро што имамо само повређене, могла је да буде катастрофа. Ми смо морали да бежимо, а ја сам зарадио чворугу, пошто сам ударио главом у врх клупе.

Како наводе француски медији, Дешан је ово посебно тешко доживео, будући да му је рођени брат погинуо у паду авиона, а тада је легендарни фудбалер имао 19 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)