ОПЕТ ХАОС У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Пијана публика бацала каменице и претила палицама, тукли се играчи и судије (ВИДЕО)

Novosti online

15. 06. 2021. у 14:31

ПРЕМЛАЋИВАЊЕ судија, гађање противничких играча камењем претње палицама... нажалост ништа од овога није новост у српском фудбалу, а што нижа лига веће су шансе да ће гостујући играчи и арбитри спас морати да траже у шумарцима и њивама око терена. Последњи такав случај десио се ове недеље у Бајмоку.

ОПЕТ ХАОС У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Пијана публика бацала каменице и претила палицама, тукли се играчи и судије (ВИДЕО)

ФОТО: Фејсбук Принтскрин

Фудбалери змајевачког Обилића у оквиру одигравања последњег, тридесетог кола, подручне лиге Суботица, гостовали су домаћину „Радничком 1905“ и како кажу доживели су невиђену непријатност и линч на терену. Лопта је додају, “поцрвенела од стида”.

- На крају меча, домаћини су поред вербално упућених непристојних речи, као и гестикулативних покрета, хватајући се при том за полни орган и физички насрнули на наше играче и представнике клуба, при чему су два млада играча Обилића, Узелац Вукашин и Марковић Милош извукли дебљи крај и завршили са медицинским крагнама око врата – рекли су из ФК Обилић.

Од самог уласка на стадион како додају, доживљавали су разне вербалне увреде, које су се касније наставиле и за време утакмице, што је на крају меча кулминирало и крајње нељудским поступцима појединаца Ф.К. „Раднички 1905“ као и присутних око 300 гледалаца који према тренутно важећим прописима, услед пандемије, нису смели бити на стадиону.

- На трибинама је било присутно триста навијача који су од самог почетка вређали наше играче, бацали су пиротехничка средства на терен и гађали наше играче камењем. Палицама су ударали по настрешници клупе за резервне играче, а која се налази уз саму ограду којом је ограђен терен за игру. Већина тих навијача била је у алкохолисаном стању, а алкохол су конзумирали и током утакмице – истичу из ФК Обилић.

На полувремену је председник ФК Обилића Милан Шашић, видевши куда све то води и желећи да заштити своје играче и руководство, затражио од делегата утакмице да наложи службеним лицима за безбедност на утакмици, да испразне трибине, односно да се утакмица настави само према тренутно важећим прописима, односно без публике. Али делегат то није учинио.

- Средином другог полувремена око шездесетог минута, дошло је до кошкања играча на терену, при чему је настала општа туча у којој су између осталог домаћи играчи (којима су због опстанка у лиги били потребни бодови са ове утакмице) два пута главног судију, који је коректно судио, оборили на траву. И поред тога судија није прекинуо утакмицу – настављају из овог клуба.

Након доласка у Змајево, сазвали су хитно седницу Управног одбора где је закључено да овакав линч, вређања и неспортско понашање од стране домаћина „Радничког 1905“ из Бајмока, нису доживели у својој вишедеценијској богатој историји.

Сматрају да се о овом инциденту морају огласити челници Подручне лиге Суботица, али и фудбалски савези Војводине и Србије, који треба да казне виновнике овог за фудбал и спорт уопште, срамног и недоличног чина.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)