ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Рекорди, па Европа

Грујица Келић

12. 06. 2021. у 22:15

ПРИМЕР да се вредан и поштен рад кад-тад исплати је Душан Ђорђевић (51), тренер фудбалера Чукаричког.

ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Рекорди, па Европа

FOTO: M. Vukadinović

Сјајну дебитантску сезону на клупи "брђана" учинио је историјском, јер је првенствену трку 2020/2021. завршио на трећем месту иза вечитих, уз рекордан број освојених бодова (74) и постигнутих голова (69).

- Сигурно да су сви у клубу задовољни, примарни циљ је био излазак на европску сцену и остварен је, а само освајање трећег места иза Звезде и Партизана је изузетан успех - истиче Ђорђевић за "Новости".

- Такође, нешто што стално провејава кроз циљеве клуба јесте и промоција што већег броја младих играча из академије по чему и јесте препознатљив Чукарички. Оборени рекорди припадају играчима, јер су они за њих најзаслужнији, док остварени пласман на табели припада целом клубу, јер је он по свему што га чини европски.

Оно што упада у очи јесте чињеница да је Чукарички овај успех остварио са убедљиво највише такозваних бонуса.

- Увек смо имали између четири и седам фудбалера млађих од 21 године, али ја као тренер никада о томе нисам размишљао. Сви су равноправни, играју он који заслуже да се нађу на терену. Посебно је значајно да су у последњих пар кола играли момци рођени 2002, 2003. и 2004. године. То је богатство клуба и његова будућност - наглашава Ђорђевић.

У новој сезони, изазов су и квалификације за новоформирану Лигу конференција, у којем Чукарички стартује од другог кола.

- Нимало наивно такмичење. По квалитету је у рангу са Лигом Европе. Крајем јула се играју први мечеви, до тада ћемо одиграти већ два кола у првенству и сигурно ћемо бити у такмичарском ритму. Много тога ће зависти од евентуалног пласмана у групну фазу. Наравно да ћемо пробати да прођемо најдаље што можемо. Треба имати и среће у жребу, да се неке коцкице поклопе. Учинићемо све што је у нашој моћи, а за шта ће то бити довољно, видећемо - спортски резонује Ђорђевић, рођени Београђанин, који је као фудбалер наступао за Чукарички, Обилић, нишки Раднички...

ОД ПЕТЕ ЛИГЕ ДО ЕЛИТЕ

ПУТ до кормила клуба какав је био Чукарички, није био једноставан.

- Бавим се овим послом 14-15 година и раније сам радио у свим ранговима, сем Суперлиге. Жеља ми је била да се опробам у елити и када се појавила шанса, оберучке сам је прихватио. Неки ће рећи да сам је чекао, али ја бих рекао да сам се за њу спремао. Пуно сам учио, читао, упијао, радио на себи. Био сам тренер у петој, четвртој, трећој лиги, водио кадете, омладинце... ниједан степеник нисам прескочио, не знајући када ће и да ли ће шанса доћи. Ето, дошла је у Чукаричком - истиче Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)