ПИКСИЈЕВ ПРВИ ПОРАЗ: Јапанци савладали Србију на крају мини-турнеје

Ђ. С.

12. 06. 2021. у 09:00

ПОДМЛАЂЕНИ и комбиновани састав "орлова", враћа се скресаних крила са мини-турнеје по Азији. После ремија (1:1) са Јамајком, фудбалска репрезентација Србије је изгубила од домаћина Кирин купа, Јапана - 1:0 (0:0).

ПИКСИЈЕВ ПРВИ ПОРАЗ: Јапанци савладали Србију на крају мини-турнеје

ФОТО: Фсс

То је уједно и први пораз Драгана Стојковића на клупи нашег А тима, после два ремија и две победе.

На самом почетку меча, видело се да ће конце повлачити уигранији и искуснији домаћин, будући да је српској репрезентацији ово био вероватно први и последњи пут да игра у овом саставу. Међутим, чак и таквом односу снага, наши су претили преко Дејана Јовељића, док је у смирај првих 45 минута, колосалну шансу пропустио Милан Макарић, који је са неких 12-13 метара пуцао непрецизно, поред противничког гола.

Ипак, хладан туш је стигао одмах на почетку наставка, Србија је капитулирала после уигране акције из корнера. На првој стативи се чуварима искрао Канигући и главом проследио лопту до крилног играча белгијског Генка Ита, којем је на другој остао лакши део посла да проследи поклон саиграча у мрежу. То је осоколило "самураје", који су наставили да стежу обруч око српског шеснаестерца. Пропустили су неколико прилика да савладају Предрага Рајковића кога је у два наврата сачувала и лоша кретња Јапанаца, који су изгледне шансе упропастили упадањем у офсајд.

Када се узме у обзир комплетна слика са турнеје на другом крају света, тешко да ће Пикси Стојковић имати превише позитивних утисака од момака, од којих се очекивало да више загризу и докажу се селектору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)