ОВУ ЛИГУ УЕФА НЕЋЕ МОЋИ ДА БЛОКИРА: Јунајтед део европске осморке, амбициозно такмичење креће од јесени

Novosti online

07. 06. 2021. у 19:19

НАЈБОГАТИЈИ клубови Европе нису успели у идеји да оснују европску Суперлигу, а чини се да би у тој намери могли да успеју они најсиромашнији тимови!

ОВУ ЛИГУ УЕФА НЕЋЕ МОЋИ ДА БЛОКИРА: Јунајтед део европске осморке, амбициозно такмичење креће од јесени

EPA/EFE

Ради се о Феникс купу, новом такмичењу које ће премијеру доживети у септембру. Најзвучније име је ФК Јунајтед, тим из Манчестера који су основали навијачи "Црвених ђавола" 2005. године као протест против породице Глејзер, а иницијатор је клуб из Милана Брера Калчо. . 

Учесници првог издања Феникс купа "бирају се по социјалним, историјским и културним доприносима у заједници", а на списку учесника поред Брере и Јунајтеда су још и Лодиђани 1972 (Италија), ДWС (Холандија), ХФЦ Фалке (Немачка), АКС Зли (Пољска), Праг Репторс (Чешка) и Куенка Местаљистес 1925 (Шпанија).

- Осам клубова познатих широм света по посебним видовима друштвеног утицаја, било да су основани од стране навијача или да су део великих културних пројеката, другим речима "култни" европски аматери, одлучили су да покрену Феникс куп. То није обично спортско такмичење, то је искуство повезивања клубова у нераскидиву заједницу која превазилази границе модерног спорта.

Тако ће од јесени заживети још једно занимљиво такмичење у којем дефинитивно неће бити важна чековна књижица, већ само пиво и фудбал. За праве љубитеље ове игре...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)