ЗА МУРИЊА СТВАР ЈЕ ЈАСНА: "Горди Албион" фаворит за титулу шампиона Европе

Novosti online

07. 06. 2021. у 17:56

ЕВРОПСКО првенство у фудбалу само што није почело. За разлику од неких претходних, ово ће бити одржано у неколико земаља Европе, што ће бити посебан подухват узимајући у обзир тренутно стање са пандемијом коронавируса.

ЗА МУРИЊА СТВАР ЈЕ ЈАСНА: Горди Албион фаворит за титулу шампиона Европе

Фото: АП

Као фаворити за освајање пехара истичу се пре свега Белгија, Француска и Португал.

Али ако питате чувеног Жозеа Муриња, за њега ове две земље нису главни кандидати за пехар. Напротив, португалски стручњак ставио је на прво место Енглеску, узевши у обзир да се завршница првенства игра управо тамо. Истиче и притисак који расте на Герета Саутгејта.

- Ово је генерација препуна добрих играча, невероватни су. Зато Герету Саутгејту неће бити нимало лако да одабере оне који ће играти. Погледајте само пример десних бочних играча, толико је избора. Уз Бразил, најтеже је вероватно селектору Енглеске због притиска. Али Саутгејт има одличног помоћника у Стиву Холанду и уверен сам да ће донети најбоље могуће одлуке.

- Што се шанси тиче, групни део се игра у Енглеској, полуфинале је у Енглеској, финале је у Енглеској. Ако се није догодило 1996. године, мора сада. Када ће, ако не сада? - рекао је Мурињо.

Дотакао се и репрезентације која нас је "одвојила" од Европског првенства - Шкотске, која је у пенал лутрији у баражу обезбедила место међу најбољим селекцијама Европе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)