ТЕРЗИЋ ПРИЧАО О ВЕЧИТОМ РИВАЛУ: Не меримо се са Партизаном, имамо циљеве који нас гуарју напред

Novosti online

04. 06. 2021. у 16:40

СА Драганом Џајићем сам се договорио још 1999. да преузмем функцију директора, изјавио је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић.

ТЕРЗИЋ ПРИЧАО О ВЕЧИТОМ РИВАЛУ: Не меримо се са Партизаном, имамо циљеве који нас гуарју напред

ФОТО: ФК Црвена звезда

- Било је то први пут. Други пут договор је пао у октобру 2004, али је Џајић тада напустио клуб, а ја сам постао председник ФСС. Из трећег пута је успело. Био сам очигледно одавно Џајићев пројекат за ову функцију - навео је Терзић.

Терзић је у интервјуу за "Експрес" рекао да је веровао у Звезду и те 2014. када нико није.

- Кад нисмо имали играче, када смо у мраку промовисали шефа стручног штаба, кад смо имали 250 судских спорова, када нисмо имали никакав приход... Клуб је био буквално клинички мртав, један леш од клуба.

Дотакао се и приче да без јаког Партизана нема ни јаке Звезде.

- Флоскула коју сам затекао да нема јаке Звезде без јаког Партизана мене не интересује. Не треба Партизан да ми дахће за вратом да бих ја био бољи. Хоћу да будем шампион, имам погонско гориво које ме гура напред, имам циљеве које постављам пред себе и то нема везе са тим да ли ми неко дахће за вратом или не - оценио је Терзић и наставио:

- Ми се дакле не меримо са Партизаном, ми се меримо са европским клубовима. Наравно, ја бих волео да Партизан као српски клуб буде бољи, волео бих да имамо боље односе, ми ћемо урадити све да будемо боље комшије, али...

Он истиче да му је идеја да клуб направи нови стадион.

- На истом месту са пословно комерцијалним садржајима, од чије ренте би Црвена звезда имала неку финансијску стабилност. Ми смо овде власници 16,5 хектара земље и причамо о томе као о неком капиталу, а не добијамо ништа. Заправо, имамо само расходе у износу од 250 хиљада евра колико плаћамо порез на имовину граду Београду и додао:

- Стадион је направљен далеке 1963, ван сваке памети наслоњен је са све четири трибине на земљу тако да немамо ни један једини квадратни метар пословног или стамбеног простора на најскупљој локацији у Београду. Људи из света кад дођу не могу да се начуде на каквој локацији имамо шест помоћних терена. Истина имао је то и Реал око стадиона "Сантијаго Бернабеу", али је све изместио и направио тренинг камп. Урадиће то и Звезда, близу смо договора да купимо 20 хектара земље на позицији близу аеродрома и да направимо наш тренинг камп, да се комплетно преселимо тамо. То је будућност Црвене звезде.

Неизбежна тема била је и ситуација у Фудбалском савезу Србије.

- Црвена звезда одавно, а ја сам у клубу седам година, није укључена у рад ФСС. Нас нема ни на Теразијама 35 ни у Старој Пазови. О свему што се тренутно догађа информишемо се из медија, а све што се догађало или се догађа у ФСС је само још један доказ да ти људи немају капацитет да воде један систем. Такође и да снагом свог ауторитета, памети и знања, решавају проблеме и хендлују их на један цивилизован и спортски начин. Као највећи куб имамо одговорност и обавезу да се укључимо у изборе који ће бити расписани на свим нивоима. Звезда ће сигурно имати и свог кандидата - поручио је Терзић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)