БЛИЖИ СЕ ЕПИЛОГ СУКОБА: Пантелић и ФС Србије ускоро на суду

Н. И.

28. 05. 2021. у 09:09

АДВОКАТСКИ тим Марка Пантелића прикупља детаљну документацију и саставља обимну тужбу против Фудбалског савеза Србије, односно Извршног одбора који је, наводно, нелегитимно сменио заменика председника, којег је још у октобру прошле године поставио сада већ бивши први човек Славиша Кокеза.

БЛИЖИ СЕ ЕПИЛОГ СУКОБА: Пантелић и ФС Србије ускоро на суду

FOTO: Arhiva novosti

Како су "Новости" већ навеле, прво ће се о спору с почетка ове недеље, који је потпуно оголио стање хаоса у нашој кући фудбала, изјаснити Спортска инспекција, која функцонише у систему Министарства омладине и спорта. Тек када инспекција испита све околности које су довеле до тога да ИО, којег је у понедељак у 11 часова практично сменио Марко, а исти тај ИО ФСС три сата касније сменио Пантелића, уради (не)легитимну ствар, фудбалска јавност у Србији ће знати ко је у праву.

Апсурдно, ИО ФСС којег су, како је Пантелић навео, у својеврсном пучу предводили Новица Тончев и генерални секретар Јован Шурбатовић, признао је да је кршио Закон о спорту и његов члан 33. Сходно томе, сви у Србији чекају да се у спор укључе Министарство омладине и спорта, Спортска инспекција, можда и Основни суд у Београду.

"Новости" су контактирале са човеком који је писао Закон о спорту Републике Србије, професором доктором Ненадом Ђурђевићем, врхунским правним експертом који не жели да се ставља у улогу "судије" у овом очигледном спору.

- То би био мој директан сукоб интереса и зато о овој теми не могу да причам. Основно питање је колико је у целој ствари поштован или кршен Статут ФСС. Спортска инспекција ће радити на утврђивању ових детаља, а уколико било која страна покрене судски поступак пред Основним судом у Београду у року од 60 дана, спортски инспектори се повлаче из истраге и онда је све на суду - каже професор Ђурђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)