СА ПЛАТОМ ОД ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА ИГРА У ЧЕТВРТОЈ ЛИГИ: Суноврат каријере највећег немачког талента

Novosti online

26. 05. 2021. у 16:17 >> 16:25

ЈАН ФИТЕ АРП важио је за једног од највећих талената немачког фудбала., а данас игра у Регионалној лиги Баварске.

СА ПЛАТОМ ОД ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА ИГРА У ЧЕТВРТОЈ ЛИГИ: Суноврат каријере највећег немачког талента

FOTO: Instagram/f.arp10

У Бундеслиги је дебитовао за ХСВ 2017. године са 17 година и постао први играч у највишем рангу немачког фудбала рођен 2000-их. Те сезоне је такође постигао два гола у Бундеслиги и Бајерн је одлучио да га доведе 2019. године, сматрајући га идеалним наследником за Роберта Левандовског.

Купљен је за три милиона евра и одмах му је додељен петогодишњи уговор са годишњом платом од пет милиона евра. Тдашњи тренер Бавараца Нико Ковач одвео га је на припреме са првим тимом, где је Арп заиста показао раскошан таленат.

Ипак, наишао је на проблеме са повредама а када се опоравио, тренер Бајерна више није био Ковач, већ Флик, под којим није успео да сеиз бори за место. Ову сезону је провео у трећој лиги играјући за други тим Бајерна, који је завршио 18. од 20 тимова и испао.

Играо је 31 пут и постигао пет голова, али у последњој првенственој утакмици, одиграној прошлог викенда, уопште није био у саставу и то не због повреде или суспензије него зато што за њега није било места у протоколу.

Арп је разочаран испадањем другог тима Бајерна и не жели да игра у регионалној лиги, а далеко је од места у првом тиму. Баварци покушавају да му нађу клуб за позајмицу, али нико не жели да даје толико пара на његову плату.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)