РОКЕРИ КОЈИ ЗНАЈУ КО СУ: Деби сингл најмлађег рок састава у региону

Б. ПУЗОВИЋ

17. 05. 2021. у 11:24

СИНГЛОМ "Не знам ко сам", по годинама и стажу најмлађи ауторски рок састав у региону, "Андерфорс" из Ваљева, на велика врата најављује деби албум "Против времена", у издању ПГП РТС.

РОКЕРИ КОЈИ ЗНАЈУ КО СУ: Деби сингл најмлађег рок састава у региону

Фото Ива Танацковић

На званичном јутјуб-каналу ПГП РТС, спот младих ваљевских рокера за неколико дана већ је видело око 15.500 посетилаца, а коментари су пуни похвала.

Бенд чине шеснаестогодишњаци Данило Петровић (вокал, гитара), Михаило Милошевић (вокал, бас гитара) и годину дана млађи Петар Ружичић (бубњеви и перкусије). Наша најстарија дискографска кућа са посебном пажњом прати ово музичко издање, јер је у питању несвакидашње извођачко и ауторско освежење, са изванредним потенцијалима у том жанру.

УЗОРИ МЛАДИМА

ВЕЋ на самом почетку, ваљевске рокере запазили су многи музичари, продуценти, критичари. Данило, Михаило и Петар су одлични ученици, а истичу да их подржавају Ваљевска гимназија и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, као младе људе који на прави начин представљају свој град кроз стваралаштво, концерте и музичке спотове и добре узоре својој и млађим генерацијама.

Прошлу годину млади рокери искористили су за стварање нових песама. Након три нумере на енглеском, написали су још три песме на српском језику, а све су се нашле на ауторском албуму "Против времена".

- За музику и звук на деби албуму инспирисали су нас бендови попут "Металике", AC/DC, "Слипнота", "Авенџед севенфолда" - кажу чланови "Андерфорса".

- То је музика и стил који смо слушали и правац који нас стваралачки највише мотивише. Песме су инспирисане тренутном ситуацијом у свету, одрастањем и свим оним што та животна фаза доноси и односи, проблемима младих у савременом свету, поготово дигиталној ери. Бенд је настао пре три године под именом "Ватрени прстен", учествовали смо на значајним ауторским фестивалима. На "Београдском ауторском рок фестивалу" освојили смо другу награду. Стигли смо и до финала "Демо феста", који због пандемије није одржан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)