УРАГАН НА БИНИ "ЕВРОСОНГА": Пљуште похвале српским представницама "Харикејн" после прве пробе у Ротердаму

М. Ћ.

12. 05. 2021. у 09:53

СРПСКЕ представнице на 65. "Евросонгу", чланице групе "Харикејн", одржале су у понедељак по подне прву пробу и прву конференцију за новинаре у ротердамској арени "Ахој", пред наступ на другој полуфиналној вечери, 20. маја, када ће под редним бројем девет, на нашем језику, извести нумеру "Локо локо" и покушати да прођу у финале, које је заказано за 22. мај.

УРАГАН НА БИНИ ЕВРОСОНГА: Пљуште похвале српским представницама Харикејн после прве пробе у Ротердаму

Фото Срђан Младеновић

Популарне "ураганке" добро су одрадиле пробу и одушевиле присутне. Оне су на себи имале сличне костиме у црној боји, са шљокицама. Ксенија Кнежевић и Сања Вучић су се одлучиле за краће варијанте, Ивана Николић је носила комбинезон. Све су обуле високе потпетице, али то их није омело да играју за време пробе и изводе добро увежбану кореографију, коју је осмислио Милан Громилић. На најпопуларнијем критичком сајту када је у питању "Евросонг", Wiwibloggs.com, наше представнице су похвално оцењене:

- Њихова повезаност, складност и естетика су сада израженије него икада - истичу на сајту. - Обучене у црне костиме од чипке, "Харикејн" одлично изводе доста захтевну кореографију.

Сцена је једноставна, али чиста и ефектна, и добар је контраст у односу на њих.

Фото Срђан Младеновић

Ту је, ипак, и једна замерка - пратећи вокали су прегласни толико да би просечни гледалац могао да их оптужи за "синхронизацију усана" (технички израз за усклађивање покрета усана особе која говори или пева са певаним или говорним вокалом). Можда је то комплимент, али не одаје најбољи утисак за оне који песму оцењују на основу квалитета продукције и јасноће гласа.

Ксенија, Сања и Ивана су задовољне како је прошла прва проба.

- Упознале смо се са бином и са ареном у којој ће бити "Евросонг", тако да је сад већ лакше када знамо како то изгледа - истичу девојке.

Први "радни" дан у Ротердаму, "ураганке" су затвориле конференцијом за новинаре, на којој су их подсетили на некадашње евровизијске хитове, а Сања је преузела улогу водитеља догађаја. Иначе, у Ротердаму класичног карантина нема, али су, како се истиче, све мере заштите од ковида 19 на снази. Учесници немају у програму уобичајене излете, нити обилазак града. Свако је сам у соби, где се и обедује, уместо у ресторану хотела. Сви се тестирају на сваких 48 сати, уз, наравно, неопходно ношење маске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)